Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Volkswagen Crafter 2.5 tdi - Błąd P2563 po wymianie turbo na nowe

Luk134 27 Dec 2022 21:14 390 4
    Luk134
    Level 2  
    Witam wiem że może odgrzewam temat ale ręce mi już opadają. Jak w temacie było uszkodzone turbo wymieniłem na nowe (naprawdę nowe!!) I praktycznie zaraz po odpaleniu zapala się kontrolka silnika i świec żarowych samochód wchodzi w tryb awaryjny. W komputerze wtrysku błąd P2563 . sprawdziłem podciśnienia wszystko ok wymieniłem zawory sterujące podciśnieniem nie pomogło, sprawdziłem wiązkę elektryczną wszystko ok. Zastanawiam się czy trzeba przyuczyć czujnik położenia nastawnika ciśnienia doładowania po wymianie turbo ?
    Z góry przepraszam jeżeli coś nie tak napisałem ale piszę pierwszy raz na forum.
    einstein albert
    Level 17  
    Witam.
    Bez vcds-a lub odisa raczej nic nie zrobisz. Piszesz że sprawdzileś podciśnienie przy gruszce, napisz jaką ma wartość.
    Tu masz procedurę ustawienia aktuatora:
    https://www.kolhosniki.ru/elsaonline&dir=rl&m...ile=N.pl-PL.K00565610.wi__75951652.xml_xsl--3

Chociaż według Mnie, powinni to zrobić ludzie od których kupiłeś turbo.
    Pozdrawiam.
    Luk134
    Level 2  
    Hej dzięki bardzo że zainteresowałeś się moim problemem. Po odpaleniu samochodu mam prawię 0,8 bar po około 40s elektrozawór odcina podciśnienie i mam 0 . Niestety nie mam vcds-a mam autela maxicom mk906bt . Gdy prubuję wykonać komendę dostosowania turbo prosi o nową wartość kanału i nie wiem skąd wziąć nową wartość i czy to wogule pomoże. Pozdrawiam
    CAR pass
    Level 19  
    To jest regulacja sztangi wg parametrów gruszki.
    Nic tam nie ustawisz wpisując w adaptacji parametr.