Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Delonghi magnifica evo - podczas pierwszego odkamieniania został przerwany ten proces

Robinv1 28 Dec 2022 20:20 1806 5
    Robinv1
    Level 3  
    Witam.
    Posiadam nowy ekspres do kawy delonghi magnifica evo. Podczas pierwszego odkamieniania został przerwany ten proces po przez pomyłkowe wyłączenie. Powracam do tego po ponownym włączeniu wyświetla mi się symbol odkamieniania i wykrzyknik w trójkąciku. Po naciśnięciu odkamieniania wyświetla się i mruga symbol pary do spieniacza. Po otwarciu go nic z niego nie leci. Czy można zrobić jakiś reset żeby zacząć ten proces od początku?
    Dzieki za informacje
    Jawi_P
    Level 35  
    Wyciągnij wtyczkę z kontaktu.
    Po kilku sekundach wsadź wtyczkę do kontaktu, jednocześnie trzymając przyciski 1 + 3 + 5 (włącznik + filiżanka + 2 filiżanki).
    Jeżeli lampki się zapaliły – puść wszystkie przyciski. Lampki 2+4+6 (1 filiżanka + 2 filiżanki + para) będą jednocześnie mrugać, do momentu zakończenia resetu ekspresu.
    Ekspres powinien włączyć młynek i poruszyć zaparzaczem.
    Po 30 sekundach lampki 2+4+6 przestaną mrugać i zgasną. Zaparzacz ustawi się do wyjściowej pozycji.
    Poczekaj, aż ekspres sam się wyłączy – reset został zakończony.

Powyższy cytat z netu. Szwagier resetował swój dwa dni temu i nic nie mówił że nie zadziałało. Też DeLonghi
    djszaman
    Level 10  
    Przeprowadź proces ponownie zgodnie z instrukcją. Ten ekspres akurat ma strasznie zagmatwaną procedurę.
    Po przekręceniu dźwigni pary poczekaj chwilkę i powinno ruszyć.
    saludakamil
    Level 1  
    Udało się rozwiązać problem? Bo mam to samo właśnie
    zosia07102014
    Level 1  
    Czy udało się wam ti naprawić? Mam ten sam problem