Dzień dobry
Mój falownik co jakiś czas sam się wyłącza zatrzymuje się na tym ekranie:
Gdy kliknę wstecz wyświetlają się Errory 482, 773 oraz 766 i Notice 721. Czasem ponowne załadowanie konfiguracji powoduje ponowne włączenie falownika i produkcję energii a czasem nie. Kiedy falownik włącza się to da się zrobić FW update i teraz jest na najnowszej wersji 3.29.1 jednak to nie pomogło. Reset zasilania razem z zdjęciem falownika z ściany również nie pomaga.
Zauważyłem że gdy falownik nie chce się włączyć to w device info:
Wyświetla się Unknown ID:
I country setup jest DEF:
Falownik otworzyłem i nie widzę żeby cokolwiek było spalone albo jakiś kondensator był wypukły ale problem występuje tylko czasem więc musi być to coś przejściowego. Po włączeniu falownika z otwartą obudową widzę że dioda DL1 miga na czerwono i dioda 3V3 świeci na zielono DL2 i DL3 są wyłączone. Na płytce poniżej miga nie podpisana zielona dioda
Video gdy falownik nie chce się włączyć:
Jaki może być problem z tym falownikiem?
Jakie jest znaczenie diod DL1, DL2, DL3?
Czy można gdzieś znaleźć schematy płytek PCB tego falownika?
Mój falownik co jakiś czas sam się wyłącza zatrzymuje się na tym ekranie:

Gdy kliknę wstecz wyświetlają się Errory 482, 773 oraz 766 i Notice 721. Czasem ponowne załadowanie konfiguracji powoduje ponowne włączenie falownika i produkcję energii a czasem nie. Kiedy falownik włącza się to da się zrobić FW update i teraz jest na najnowszej wersji 3.29.1 jednak to nie pomogło. Reset zasilania razem z zdjęciem falownika z ściany również nie pomaga.
Zauważyłem że gdy falownik nie chce się włączyć to w device info:

Wyświetla się Unknown ID:

I country setup jest DEF:

Falownik otworzyłem i nie widzę żeby cokolwiek było spalone albo jakiś kondensator był wypukły ale problem występuje tylko czasem więc musi być to coś przejściowego. Po włączeniu falownika z otwartą obudową widzę że dioda DL1 miga na czerwono i dioda 3V3 świeci na zielono DL2 i DL3 są wyłączone. Na płytce poniżej miga nie podpisana zielona dioda

Video gdy falownik nie chce się włączyć:
Jaki może być problem z tym falownikiem?
Jakie jest znaczenie diod DL1, DL2, DL3?
Czy można gdzieś znaleźć schematy płytek PCB tego falownika?