Dzień dobry. Posiadam od jakiegoś czasu Growatt3500ES + 4aku 100Ah + 6 paneli 375Wp każdy (będzie zaraz 9) . Chodzi mi głównie o pomoc jeżeli chodzi o program SUB czyli teoretycznie program który ma powodować działanie inwertera w sposób taki, że gdy jest produkcja z paneli to przekazuje produkcję na odbiory, gdy jest jej za mało to dobiera sobie z sieci a gdy nie ma tego i tego to dopiero ma przejść na baterię, i tu jest moje pytanie dlaczego ciągle pokazuje mi inwerter że pobiera z akumulatorów a aplikacja ze ładuje akumulatory (różnica nie jest spowodowana przesunięciem czasowym w przesyle - sprawdziłem i jest tak prawie przez cały czas) Chodzi mi o to ze ten program ciągle rozładowuje mi akumulatory no chyba ze jest dużo słoneczko to rzeczywiście wtedy się ładują (mam ustawione onli solar OSO) i wolałbym żeby następnego dnia od rana się nie rozładowywały . Z tego co piszą w instrukcji i chyba rzeczywiście tak jest, to ustawienia napięcia przejścia na aku lub odwrotnie czyli programy 12 i 13 nie działają w trybie SUB a właśnie chciałbym żeby działały)Czy ktoś miał takie przeżycia ?? i może pomóc ???
zdjęcia z różnicy jakie pokazuje inwerter i aplikacja na PC poniżej
zdjęcia z różnicy jakie pokazuje inwerter i aplikacja na PC poniżej