Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

opel vectra 1992 - problem z prądem

18 Lis 2005 12:50 1284 4
  • Poziom 10  
    pomóżcie bo wczoraj zgłupiałem! jade sobie obwodnicą trójmiasta ,przy120 km/h wszystko ładnie pięknie .zaczynam wyprzedzać goscia i nagle przy 140 km/h wyłącza sie radio ,wszystkie kontrolki przestają działać poza obrotomierzem ,jakby zginął prąd .no to zjeżdżam na prawy pas i zwalniam i nagle tak jak wszystko zniknęło tak samo wraca do normy .myśle coś chwilowego ,zaczyna przyspieszac i znów to samo-wszystko gaśnie a po zwolnieniu w porządku.szczotki,regulator,pasek alternatora nowe.co ciekawsze myślałem że ako padło ale wszystko gra bo jest naładowane i kręci normalnie czy po krótkim postoju czy po nocy w garażu
    :cry:
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 13  
    140km!! Tyle nawet na autostradzie nie wolno :) a czy na postoju na wysokich obrotach dzieje się to samo i czy samochód gaśnie czy tylko gasną kontrolki?
  • Poziom 27  
    Na początek sprawdź kostkę od stacyjki , wygląda na to że bolce sterujące stykami stacyjki się wytarły i następują przerwy.

    Pozdrawiam
  • Poziom 10  
    na postoju tak się nie dzieje a samochód nie gaśnie
  • Poziom 10  
    temet mozna zamknąć okazało się że na pierścieniach ślizgowych "porobiły sie ząbki" i przy schodzeniu z wysokich obrotów ułamywały szczotki .po wymianie pierścieni wszystko gra :)