Dzień dobry posiadam falownik sofar solar 3-fazowy 8.8 ktl-x, czy pod ten falownik mogę podpiąć falownik hybrydowy jeżeli tak to jaki, chciałbym zbudować magazyn energii aby nie oddawać do sieci.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereromulus73 wrote:Sam to wymyśliłeś czy wyliczyłeś?
Dodano po 5 [minuty]:
Taka anegdota na własnej skórze. Była u mnie Policja bo miałem zasilanie gdy wszyscy nie mieli. Zgłoszona kradzież prądu. Nie liczy się tylko kwesta ekonomiczna. Wysyłam rocznie o 1200kW/h do sieci mniej,planuję zmieścić się w limicie 2000kW/h lub nieznacznie to przekroczyć aktualnie mam 2 magazyny.
daro31ie wrote:romulus73 wrote:Sam to wymyśliłeś czy wyliczyłeś?
Dodano po 5 [minuty]:
Taka anegdota na własnej skórze. Była u mnie Policja bo miałem zasilanie gdy wszyscy nie mieli. Zgłoszona kradzież prądu. Nie liczy się tylko kwesta ekonomiczna. Wysyłam rocznie o 1200kW/h do sieci mniej,planuję zmieścić się w limicie 2000kW/h lub nieznacznie to przekroczyć aktualnie mam 2 magazyny.
Miałem klienta który chciał zainwestować w magazyn 60-80k.
Po głębszej analizie funkcjonalności i konsultacji z doradcami technicznymi tego rodzaju układów wybiłem mu to z głowy.
Wygląda wszystko ok do czasu zagłębienia się w techniczne aspekty działanie tych magazynów.