Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Telefunken L24H180M3D - Aktualizacja do DVB-T2 HEVC

wwl 17 Jan 2023 17:10 366 6
    wwl
    Level 14  
    Posiadam telewizor Telefunken L24H180M3D, niestety nie obsługuje DVB-T2 ale zaintrygował mnie fakt że płyty główne Vestel 17MB82S wystawiane na aukcjach mają wgrane oprogramowanie z DVBT-2
    Aktualizacja przez Satelitę nie wychodzi. Sam Telefunken odesłał mnie z kwitkiem do dystrybutora.
    Rozebrałem i wyczytałem że płyta Vestel 17MB82S montowana jest w różnych telewizorach i jest możliwość wgrania softu przez USB lub wsad programatorem.
    Aktualnie mam też tuner SAT i DVD w nim ale najważniejsze jest uruchomienie DVB-T2. Pomożecie ?
    Telefunken L24H180M3D - Aktualizacja do DVB-T2 HEVC Telefunken L24H180M3D - Aktualizacja do DVB-T2 HEVC Telefunken L24H180M3D - Aktualizacja do DVB-T2 HEVC
    zdzich42
    Level 41  
    Wstaw linka do tych aukcji...
    zdzich42
    Level 41  
    Z "dekoderem hevc 32" ...
    jeloi
    Level 32  
    Aktualizacja do DVB-T2 HEVC

There is no upgrade for this chassis.
    Maybe you have a problem with the tuner?
  • Helpful post
    zdzich42
    Level 41  
    Gdyby problemem w pozyskaniu standardu DVBT2 był upgrade rozwiązałoby to wiele problemów. Znam takie przypadki, że wybór odpowiedniego kraju powodował, że osiągalny był standard DVBT2 ale nie w Vestelu. W Twoim przypadku tylko zewnętrzny dekoder lub wystawić w alledrogo i kupić coś nowego.
    wwl
    Level 14  
    Szkoda bo ten Vestel występuje u różnych producentów TV i miałem nadzieję wgrać soft programatorem od innego TV. Najrozsądniej zostawić go jako monitor VGA. Dziękuję.