Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung Galaxy s10 EDGE odzyskanie danych z telefonu z uszkodzonym ekranem bez kodu na blokade ekran

johnylegendacomeback 18 Jan 2023 17:22 273 2
    johnylegendacomeback
    Level 1  
    Cześć wam wszystkim elektronicznym wariatom :) Słuchajcie, kwestia jest taka. Potrzebuję odzyskać dane z Samsunga Galaxy s10e. Telefon nie jest zablokowany hasłem, ani nic. Włącza sie, gdy sie podłączy ładowarkę zapala sie ekran, (który jest walnięty bo sie pali tylko na zielono). Podłączałem DEXA, USB C > USB żeby podłączyć myszkę i sprobować go odblokować myszką. Ten ekran cały czas mruga i jest odbarwiony na zielono. Tak jak mówiłem jest w jakiś sposób uszkodzony. Słuchajcie. Potrzebuje ewentualnego programu, którym bez Debugowania USB odzyskam zdjęcia z telefonu. Po podłączeniu do komputera czyta go, ale ze względu na to że nie mogę go odblokować nie wyświetla mi magazynu telefonu - plików. Czy mogę to zrobić jakimś progsem ? Pomóżcie proszę.... płacę lepiej jak w naturze. Nie chciałbym przepłacać tego 150zł w komisie tel. Zawsze jeśli ktoś pomoże dogadamy się :) Jeśli będą potrzebne filmiki zachowania się telefonu udostępnię na jakiejś prywatnej wiadomości. Pozderki - Kamil :)
    blahfff
    Level 40  
    johnylegendacomeback wrote:
    Potrzebuje ewentualnego programu, którym bez Debugowania USB odzyskam zdjęcia z telefonu.

Takich cudow nie ma.

Podłączałem DEXA, USB C > USB żeby podłączyć myszkę i sprobować go odblokować myszką. Ten ekran cały czas mruga i jest odbarwiony na zielono.

Upewnij sie ze telefon faktycznie uruchomil sie do systemu i generalnie ten adapter USB-C->HDMI cie powinien poratowac, o ile masz kod blokady typu PIN badz haslo, i musi byc adapter z opcja podlaczenia monitora po HDMI i myszki/klawiatury jednoczenie zeby na slepo z klawiatury wpisac haslo i potwierdzic enterem.

Nie chciałbym przepłacać tego 150zł w komisie tel.

150zl to nie jest wygorowana kwota za dane jesli ktos ma zrobic wszystko za ciebie. Jesli sztuczka z adapterem i dexem ci sie nie uda to musisz sie po prostu zastanowic czy te dane sa dla ciebie wazne, czy tez nie skoro cie taka kwota odstrasza.