Witam
Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu problemu
Poczytałem na forum, ale nic nie pasuje do mojego problemu.
Ekspres Siemens EQ6 s 700. W ogóle nie pobiera wody.
Po włączeniu ekspesu zaczyna "ustawiać się". Po włączeniu konkretnego progamu niezależnie od tego czy jest to czarna kawa, gorąca woda, czy spienione mleko po chwili pojawia się komunikat "nalej wody niegazowanej lub wymień filtr" Usunąłem filtr, w ustawieniach też nastawiłem brak filtra. Wyczyszczony zaparzacz, choć był zawalony. Nie widać żadnych wycieków, na tacce też nie ma wody, jakby w momencie, w którym ma się zacząć płukać przestawał działać i podawał w/w komunikat.
Gdzie i czego szukać - wymieniać uszczelki, przepływomierz?
Ktoś gdzieś napisał, że teraz się robi rzeczy na 25 miesięcy. Mój ma 30......
Wyczytałem, że odgłos buczenia wskazwał na zapowietrzoną pompę, faktycznie ostatnimi czasy ekspres buczał na początku, ale działał normalnie.
Proszę o pomoc. Do jakiegokolwik serwisu mam daleko.......
Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu problemu
Poczytałem na forum, ale nic nie pasuje do mojego problemu.
Ekspres Siemens EQ6 s 700. W ogóle nie pobiera wody.
Po włączeniu ekspesu zaczyna "ustawiać się". Po włączeniu konkretnego progamu niezależnie od tego czy jest to czarna kawa, gorąca woda, czy spienione mleko po chwili pojawia się komunikat "nalej wody niegazowanej lub wymień filtr" Usunąłem filtr, w ustawieniach też nastawiłem brak filtra. Wyczyszczony zaparzacz, choć był zawalony. Nie widać żadnych wycieków, na tacce też nie ma wody, jakby w momencie, w którym ma się zacząć płukać przestawał działać i podawał w/w komunikat.
Gdzie i czego szukać - wymieniać uszczelki, przepływomierz?
Ktoś gdzieś napisał, że teraz się robi rzeczy na 25 miesięcy. Mój ma 30......
Wyczytałem, że odgłos buczenia wskazwał na zapowietrzoną pompę, faktycznie ostatnimi czasy ekspres buczał na początku, ale działał normalnie.
Proszę o pomoc. Do jakiegokolwik serwisu mam daleko.......