Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak przywrócić wskazania dotyczące zużycia paliwa? Mercedes W168, wyświetlacz.

niedzielabogdan437 28 Jan 2023 11:36 189 4
    niedzielabogdan437
    Level 2  
    gdy kupiłem vaneo 414 (w168) 2002r wyświetlacz wskazywał mi dystans jaki przejadę na paliwie które akurat jest w zbiorniku. pokazywał też prawdopodobnie bieżące i średnie zużycie paliwa. Nie wiem jak straciłem możliwość wyświetlania tych informacji ale żadnym sposobem nie potrafię do nich wrócić. Pozostało jedynie do wyboru stan licznika (ogólny lub chwilowy) oraz do wyboru temperatura zew. lub zegar. Jak przywrócić wskazania dotyczące paliwa?
    stalin2
    Level 16  
    u mojego brata w mercedesie jest podobnie jak jest uszkodzona taśma w przełączniku zespolonym na kierownicy

przełożyłem do testu z a klasy w169 i wszystkie funkcje działają
    niedzielabogdan437
    Level 2  
    jak najbardziej zgodzę się z tym podejrzeniem bo i wycieczki nie działają poprawnie i wspomaganie często przestaje działać co może mieć związek z czujnikiem położenia kierownicy też w tym rejonie...ale mam też problem z tym że nigdzie nie mogę znaleźć i ciągle nie wiem jakim sposobem uruchamiania się na wyświetlaczu te wskazania o które mi dystans chodzi, bo może po prostu nie umiem ich włączyć... nie mogę dokopać się do żadnej instrukcji tego typu wyswietlacza
    user64
    Level 28  
    Nie miałem nigdy Vaneo, ale zwykły w168 a170 nigdy takich funkcji nie miał, z tego co wiem dopiero w169 miał takie funkcje.

Dodaję instrukcję obsługi A-Klasy W168, Vaneo może być faktycznie inne, choć to nadal W168 przecież.
    Attachments:
    niedzielabogdan437
    Level 2  
    ... kupiłem vaneo w Lublinie i jadąc do Krosna (250km) cały czas pokazywał ilość kilometrów które mogę przejechać na paliwie w zbiorniku...po zatankowaniu oczywiście licznik się zmienił. Gdy dojechałem do domu syn od razu pomajerzył wszystkimi przyciskami i diabli wzięli to ustawienie... parę godzin już spędziłem żeby jakoś ich przywrócić ale ciągle to tylko szukanie po omacku...