logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Chrysler Voyager 3.3l: Automatyczna skrzynia biegów - opór na wstecznym, wymaga dodania gazu

szewunia1 02 Lut 2023 18:23 1113 6
REKLAMA
  • #1 20418939
    szewunia1
    Poziom 3  
    Witam. Dzisiaj po wrzucieniu wstecznego, dodam ze skrzynia automatyczna, samochod nie jedzie po puszczeniu hamulca. Trzeba dodac gazu aby jechał do tyłu. Do przodu nie ma problemu wszystkie biegi dzialają. Mam wrażenie ze po wrzuceniu wstecznego samochód chce jednoczesnie jechac do przodu i do tyłu. Proszę o podpowiedz czy ktos się spodkał z takimi objawami.
  • REKLAMA
  • #2 20419294
    Zaz13
    Poziom 29  
    Ocena: 256
    Sprawdź stan oleju w skrzyni,pamiętaj żeby to zrobić na rozgrzanym silniku po przejechaniu min.15 km.
  • REKLAMA
  • #3 20419459
    szewunia1
    Poziom 3  
    Sprawdzałem jest stan.
  • #4 20455457
    szewunia1
    Poziom 3  
    Witam. Wymieniłem olej i filtry, skrzynia wyczyszczona i powstał następny problem. Wsteczny działa, ale podczas jazdy do przodu po dojeżdżaniu do świateł czy skrzyżowania, kiedy samochód się zatrzymuje bardzo szarpie o mam wrażenie że wrzuca drugi bieg. Po tym nie da się już jeździć. Brak dynamiki. Nie da się ruszyć zrywanie bo wariują biegi i strasznie szarpie skrzynią. Po wrzuceniu na N i podam znowu D problem znika do pierwszego skrzyżowania czy świateł. Do puki się nie zatrzymam skrzynia pracuje płynnie nawet kicdown. Ale jak się zatrzymuje i szarpnie to już nic nie działa prawidłowo.
  • REKLAMA
  • #5 20455904
    Zaz13
    Poziom 29  
    Ocena: 256
    Odepnij główna wtyczkę od skrzyni i sprawdź czy coś się zmieniło. Pojeździj na odłączonej.
  • REKLAMA
  • #6 20490358
    szewunia1
    Poziom 3  
    Odłączenie nic nie pomogło. Udało mi się naprawić i usunąć usterkę po wymianie całej listwy zaworowej na inną razem z zaworami. Problem znikną.
  • #7 20490361
    szewunia1
    Poziom 3  
    Wymiana listwy zaworowej z urzywanej skrzyni.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z automatyczną skrzynią biegów w Chryslerze Voyager 3.3l, gdzie po wrzuceniu wstecznego bieg nie działa bez dodania gazu. Po wymianie oleju i filtrów pojawiły się dodatkowe problemy, takie jak szarpanie podczas jazdy do przodu oraz brak dynamiki po zatrzymaniu. Użytkownik próbował odłączyć główną wtyczkę skrzyni, co nie przyniosło efektu. Ostatecznie problem został rozwiązany poprzez wymianę całej listwy zaworowej na inną, co usunęło usterkę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA