Drukarka brother dcp-357c. W Testach druku nie pokazywała w 4 kolorach pełnego pokrycia .Po rozebraniu drukarki i odwróceniu głowicy okazało się. że wszystkie ścieżki przy stosunkowo lekkim przepychaniu płynu udrażniającego strzykawką pokrywają się tuszem .Postanowiłem też wymontować i umyć pompę tuszu .Po zmontowaniu całości drukarka przestała wciągać arkusze. Podejrzewam, że mogłem popełnić jeden błąd przy składaniu. Podczas wyjmowania całego zespołu pompy z przewodami wypadły dwa kółka zębate plastikowe, białe i czarne. Oba mają identyczne wymiary, tj. średnicę i szerokości. Czarne siedzi na wystającym kołnierzu białego, a białe na osi zespołu pompy. Ten zespół dwóch kół może mieć tylko dwa położenia. Czarne od strony środka drukarki lub białe od środka drukarki. Wybrałem przy montażu opcję czarnego od środka drukarki.
Po zmontowaniu okazało się, że wszystko działa poza tym, że arkusze nie są wciągane. Uruchamia się czyszczenie, wyświetlacz pokazuje "Print Test", głowica zaczyna wydruk na sucho (bez arkusza), chowa się po prawej stronie.
Wyskakuje błąd "No Paper Fed" Zapała się czerwony wykrzyknik.
Przed ponownym rozebraniem drukarki proszę o pomoc fachowców, względni tych którzy spotkali się z takim problemem.
Czy odwrotne założenie ww kół rozwiąże mój problem?
Pozdrawiam wszystkich Czesław
Po zmontowaniu okazało się, że wszystko działa poza tym, że arkusze nie są wciągane. Uruchamia się czyszczenie, wyświetlacz pokazuje "Print Test", głowica zaczyna wydruk na sucho (bez arkusza), chowa się po prawej stronie.
Wyskakuje błąd "No Paper Fed" Zapała się czerwony wykrzyknik.
Przed ponownym rozebraniem drukarki proszę o pomoc fachowców, względni tych którzy spotkali się z takim problemem.
Czy odwrotne założenie ww kół rozwiąże mój problem?
Pozdrawiam wszystkich Czesław