Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Aplikacja - Licznik ze zdalnym odczytem - ENEA - Licznik ISKRA M19 1376

lukaszlanga87 08 Feb 2023 15:30 831 7
    lukaszlanga87
    Level 3  
    Witam Panie i Panowie.

Poszukuje informacji czy Licznik ISKRA M19 1376, który jest podpięty do Enea jest możliwość samodzielnego odczytania poboru mocy na każdy dzień.
    Wiem, że Energa Operator ma aplikacje Mój licznik i tam podaje się numer ppe, numer licznika, pesel i można zobaczyć gdzie i jak prąd nam ucieka :D... Czy ktoś posiada wiedze, czy Enea takie coś też posiada lub też jakaś aplikacja umożliwia właśnie takie coś.

Dodam, że dzisiaj rozmawiałem z panią z Eney i właśnie mi powiedziała o aplikacji, lecz nie wie nic więcej jak ją zdobyć
    electric6098
    Level 6  
    Jaki model MT174 czy MT382, bo MT174 nie ma zdalnego odczytu,
    Ostatnio pytałem na mailu Enea Operator to w odpowiedzi dostałem info ze trwają prace nad wprowadzaniem portalu klienta który ma udostępniać dobowe dane z licznika zdalnego odczytu, profile obciążenia w formie jakiś wykresów itp.
    lukaszlanga87
    Level 3  
    electric6098 wrote:
    Jaki model MT174 czy MT382, bo MT174 nie ma zdalnego odczytu,
    Ostatnio pytałem na mailu Enea Operator to w odpowiedzi dostałem info ze trwają prace nad wprowadzaniem portalu klienta który ma udostępniać dobowe dane z licznika zdalnego odczytu, profile obciążenia w formie jakiś wykresów itp.

Z tego co widzę jest to model MT 174
    electric6098
    Level 6  
    To niedługo powinni ci wymienić na Iskra AM550 lub Apator OTUS 3 bo takie Enea obecnie stosuje ze zdalnych, a te MT174 montowano na przełomie 2021 i 2022 jak był boom na fotowoltaike przed 1.04.22r. I się na magazynie skończyły te zdalne i teraz są wymieniane na wyżej podane modele i one powinny współpracować z tym portalem do liczników co Enea ma utworzyć.
    PrzemoFi
    Level 2  
    Coś słychać o tej stronie ENEI?
    jurekcostam
    Level 6  
    Na eBOK, w zakładce "Zużycia i odczyty", możesz zobaczyć dane dobowo-godzinowe. Tylko że ostatnie dane pochodzą z 19.05.
    PrzemoFi
    Level 2  
    Dzięki za info! Dane godzinowe z maja są pod koniec czerwca przydatne, jeśli ktoś ma obsesję. Ja jeszcze nie mam, więc pozostaje głowica optyczna i nadzieja, że licznik nie jest zablokowany.
    miroslawjand
    Level 10  
    Mam licznik AM550 z Enei, jaką aplikację muszę zainstalować ?