Czujnik Saunier Duval 0020266792 - czy można przedłużyć taki przewód z zestawu o 5 metrów - jaki kupić? W zestawie jest 15 - mi potrzeba 20. Mam bezprzewodowy ale zasięg ze ściany północnej się zrywa (z piwnicy od strony południowej)a na ścianie wschodniej do południa mam słońce i zawyża - rozwiązaniem jest przewodowy / w sterowniku Exacontrol 7 jest w razie co możliwość korekty temperatury zewnętrznej. Odpada osłanianie tego bezprzewodowego od słońca na ścianie wschodniej gdyż ma ładowanie solarne.
Z drugiej strony jak słońce grzeje to i dom się nagrzewa, ale nie wiem czy te wstrzymane grzanie nie zwraca się od południa z nawiązką w zużyciu gazu. Chyba lepiej by było gdyby to na północnej ścianie mierzyło. Jak sądzicie - proszę o opinie czy gra warta świeczki.
Dodano po 11 [minuty]:
Jeszcze jest taka opcja ze kupię osobno czujnik i przewód w całości żeby nie łączyć…
Z drugiej strony jak słońce grzeje to i dom się nagrzewa, ale nie wiem czy te wstrzymane grzanie nie zwraca się od południa z nawiązką w zużyciu gazu. Chyba lepiej by było gdyby to na północnej ścianie mierzyło. Jak sądzicie - proszę o opinie czy gra warta świeczki.
Dodano po 11 [minuty]:
Jeszcze jest taka opcja ze kupię osobno czujnik i przewód w całości żeby nie łączyć…