Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zgemma h-9 twin - brak wyszukiwania kanałów mimo siły sygnału 70% i AGC 90% w Open ATV 7

blady114 11 Feb 2023 20:06 528 8
    blady114
    Level 11  
    Witam. Mam problem z zgemma h-9 twin.. Open ATV 7. Działał normalnie i coś padło. Chodzi o to, że pokazuje siłę sygnału 70% AGC 90% a nie wyszukuje kanałów. Tak jakby nie dekodował sygnału. Włączam TVP Info które jest nie kodowane i nic. Czyżby głowica? Da się to jakoś sprawdzić?
    vito007
    Level 25  
    Najpierw sprawdź na innej antenie, by wykluczyć zespół antena/konwerter/kabel.
    blady114
    Level 11  
    Antena kabel i konwerter są sprawne po podłączeniu drugiego dekodera wszystko działa. W tym dekoderze po wielokroć wgrywałem różne wersje oprogramowania i na każdej wersji to samo.Sygnał jest wyszukiwanie kanałów na danym transporderze 0 i kanały fta między innymi tvp info nie działa. Nie mam żadnych dodatków, chodzi tylko o działanie kanałów fta i niestety żaden nie działa. Przy skanowaniu satelity wyszukuje transpordery ale już przy skanowaniu danych transporderów liczba kanałów 0.
    LeDy
    Level 43  
    Jeżeli wszystko masz ustawione w dekoderze prawidłowo, podłączone właściwie, to pozostaje usterka dekodera.
    tomaszlonski
    Level 31  
    Jakie masz ustawienia tunera ?
    blady114
    Level 11  
    Nie wiem o które ustawienia pytasz?
    Jeżeli chodzi o ustawienia ściśle związane z satelitą to tuner A:
    tryb konfiduracj prosty/
    Tryb pojedyńczy
    diseqc/ nie
    Satelita hotbird 13,
    Tuner B tak samo jak A
    Lista kanałów Hotbird
    LeDy
    Level 43  
    blady114 wrote:
    Antena kabel i konwerter są sprawne po podłączeniu drugiego dekodera wszystko działa. .

To podłącz go, dekoder, do innej instalacji bo swoją spr. innym dekoderem ale tego dekodera na innej nie sprawdzałeś.
    blady114
    Level 11  
    Sprawdzałem i to. Miałem dekoder w salonie i sypialni. Jeden zhemma h9s drugi zgemma twin.
    Próbowałem i tu i tu. Ten sprawny działa i w salonie i w sypialni. Drugi problematyczny nie działa ani w sypialni ani w salonie
    LeDy
    Level 43  
    blady114 wrote:
    Sprawdzałem i to. Miałem dekoder w salonie i sypialni. Jeden zhemma h9s drugi zgemma twin.
    Próbowałem i tu i tu. Ten sprawny działa i w salonie i w sypialni. Drugi problematyczny nie działa ani w sypialni ani w salonie

A co, masz dwie czasze?
    Inna instalacja to nie twoja. Jak na innej też nie zadziała to kwestia ustawień albo uszkodzenie dekodera.