logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot nie otwiera drzwi kierowcy - Seat Cordoba 1.4 2004

SherioKowalski 15 Lut 2023 14:48 2397 7
REKLAMA
  • #1 20440279
    SherioKowalski
    Poziom 3  
    Dzień dobry,
    posiadam seat cordoba 1.4 2004 rok
    Mam taki dziwny problem.
    Z pilota mogę otworzyć wszystkie drzwi pasażera i bagażnik a kierowcy się nie otwierają muszę je otworzyć normalnie z kluczyka i nie wiem co może być przyczyną?
  • REKLAMA
  • #2 20440297
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3377
    Zamek lub wiązka między drzwiami a karoserią.
  • REKLAMA
  • #3 20440344
    LightOfWinter
    Poziom 38  
    Ocena: 920
    Witam

Uszkodzenie centralnego zamka w drzwiach kierowcy ? Może też jest tak zaprogramowane?

W poprzednim aucie nie maiłem pilota ale jak otwierałem centralny zamek to przytrzymując kluczyk krótko otwierały się tylko drzwi kierowcy, przytrzymując długo wszystkie.
  • #4 20440495
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    LightOfWinter napisał:
    Witam

Uszkodzenie centralnego zamka w drzwiach kierowcy ? Może też jest tak zaprogramowane?

W poprzednim aucie nie maiłem pilota ale jak otwierałem centralny zamek to przytrzymując kluczyk krótko otwierały się tylko drzwi kierowcy, przytrzymując długo wszystkie.

Co jest zaprogramowane że otwiera.się wszystko prócz drzwi kierowcy?
    Jeśli zamek będzie uszkodzony patrz silniczek w zamku to oczywiście że nie będą się otwierały z pilota.
    Czytaj ze zrozumieniem.
  • REKLAMA
  • #5 20441815
    SherioKowalski
    Poziom 3  
    Teraz jeszcze mam problem z zablowabymi prawymi tylnimi drzwiami i nie mogę ich otworzyć.
  • #6 20441988
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 20442170
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Czasami pomaga delikatne pociąganie za klamkę od środka i w tym czasie uderzenie w okolicę zamka od zewnątrz.
  • #8 20442223
    JayRo
    Poziom 38  
    Ocena: 939
    Co do zablokowanych drzwi, to faktycznie ostukiwanie okolicy zamka może się okazać pomocne. Jeżeli usterką okazuje się zabrudzony komutator silniczka zamka, lub nawet zimne luty na płytce. Ostukując okolice zamka tak żeby sobie nic nie uszkodzić oczywiście, oraz w tym samym czasie otwierać z pilota lub przycisku wewnątrz. Czasem te drgania z ostukiwania powodują, że raz na jakiś czas zamek ''zaskoczy''. Gorzej jak do tego będą poprzerywane przewody, ale być może da się jakoś sprawdzić przelotkę po otwarciu przednich drzwi.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z otwieraniem drzwi kierowcy w Seacie Cordoba 1.4 z 2004 roku za pomocą pilota. Zamek w drzwiach pasażera i bagażniku działa prawidłowo, natomiast drzwi kierowcy otwierają się tylko kluczykiem. Uczestnicy dyskusji sugerują możliwe przyczyny, takie jak uszkodzenie centralnego zamka, problemy z wiązką przewodów między drzwiami a karoserią, lub błędy w programowaniu systemu. Wskazują również na znane problemy z zamkami w pojazdach grupy VAG oraz proponują metody diagnostyczne, takie jak ostukiwanie okolicy zamka czy sprawdzanie silniczka zamka. Dodatkowo, autor zgłasza problem z zablokowanymi tylnymi drzwiami, co może wymagać dalszej interwencji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA