Zasilacz ten to dwa niezależne układy z możliwością łączenia szeregowego albo równoległego, poskładałem go z obudowy z miernikiem uratowanej przed zezłomowaniem z jakiegoś przemysłowego urządzenia, przerobionego transformatora 230/120V 2KVA, kondensatorów filtrujących 2x 22000uF/68V, mostków prostowniczych 50A i chińskich modułów XY6020L.

Moduły te to sterowane programowo regulatory impulsowe oparte na sterowniku EG1163s, działające w trybie CC/CV dzięki czemu nadają się w zastosowaniu min. jako uniwersalne ładowarki różnych akumulatorów, moduły są dobrze wykonane i oprogramowane, umożliwiają pomiar i regulację napięcia ze skokiem 0,01A/0,01V,
pomiar mocy, pomiar wejściowego napięcia zasilania,własnej temperatury, zabezpieczenia pod i nad napięciowe,posiadają licznik watogodzin i amperogodzin niestety tu w programie pomiaru Wh i Ah jest błąd i aby wskazania były poprawne należy przesunąć przecinek w wyniku pomiaru o jedną cyfrę w prawo.
Od siebie dodałem zewnętrzny przycisk on/off , przycisk V/A, diodę sygnalizującą stan on/off oraz zespół przekaźników samochodowych przełączający układy w razie potrzeby w szereg lub równolegle.

Jeżeli zakup zostanie dokonany w kraju producenta to uważam że relacja ceny do możliwości i jakości i wykonania tych modułów jest bardzo dobra.
Układy te, stabilizują napięcie poprawnie pod warunkiem zachowania napięcia zasilającego wyższego o 5V od zadanego, w przypadku mojego źródła zasilania, przy obciążeniach jakimi dysponuję uzyskałem moc około 800 W przy 45V na moduł .
Nie jest to zasilacz laboratoryjny więc nie robiłem dokładnych pomiarów jakości napięcia, to co na ten czas zasilacz oferuje jest dla mnie wystarczające.
Zamontowany w miejscu docelowym:

Na koniec filmik z "testu diody led" świadczący o poprawnym działaniu regulacji prądu
Cool? Ranking DIY