Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Suszarka LG RC90U2AV2W - Z dołu leci woda. Suszarka ma 3 lata.

beatabeata326 20 Feb 2023 17:26 306 4
Buderus
    beatabeata326
    Level 2  
    Był serwisant , dużą strzykawą wpuszczał wodę w przewody i czyścił. Stwierdził, że nic tam już nie ma. Ale dalej cieknie. Zalewa mi łazienkę. Kazał wymienić pompę ciepła. Koszt 2000 zł. Suszarka ma 3 lata i kosztowała 3300 zł. Teraz doczytałam, że te pompy są wadliwe i wysiadają po ok.3 latach. Szkoda, że wcześniej nie trafiłam na to forum.

Nie kupię na pewno nowej pompy ciepła za 2000 zł. Prędzej suszarkę bez pompy. Czy jest jednak jakiś sposób ,żeby ratować tą suszarkę? Może jakieś obejście ?
    Panowie... czy jakiś bystry fachowiec ma na to sposób?
    Pomóżcie...proszę....
  • Buderus
    mrice
    Moderator of Home appliances
    Szukaj ogarnietego fachowca. Ten co był to niestety raczej jakiś miglanc.
    Pompa ciepła jest odpowiedzialna za powiedzmy w uproszczeniu generowanie ciepła. Wycieku nie spowoduje.
    Jeśli cieknie, to gdzieś jest nieszczelność, albo pęknięcie ukłądu odprowadzania skroplin i na pewno na to nie trzeba wymieniać całego układu pompy ciepła.

Ja takowe urządzenie z miejsca zabrał bym na warsztat, postawił na podniesieniu i szukał skąd to leci.
  • Buderus
    beatabeata326
    Level 2  
    Dziękuję bardzo za cenną informację. Mąż mówi, że sam spróbuje zrobić tak, jak Pan mówi. Niestety, nie wiem gdzie znaleźć dobrego fachowca w Trójmieście. Ten był już drugi. Pierwszy powiedział, że musi rozkręcić całą suszarkę i wyczyścić, ale teraz nie ma czasu i muszę się umówić innym razem. Drugi kazał wymienić pompę ciepła za 2000 zł. Spytałam czy jest tego pewny... Obydwaj skasowali za DIAGNOSTYKĘ i nic nie zrobili.Eeeeeech.....

Dodano po 1 [minuty]:

Dodam, że ten drugi to autoryzowany serwisant LG...
    mrice
    Moderator of Home appliances
    beatabeata326 wrote:
    Pierwszy powiedział, że musi rozkręcić całą suszarkę i wyczyścić, ale teraz nie ma czasu i muszę się umówić innym razem.

Hmm, ok, jesli chce robić coś takiego na miejscu u klienta (zakłądam, ze może nie mieć warsztatu) to powinien się z miejsca umówić na termin w któym sobie zabezpieczy czas, ale jako, że on nie podjłą się w tym momencie pracy za diagnostykę raczej nie powinien kasować.
    Drugi niestety, dla mnie sciemniacz.
    Ja niestety z trójmiasta nie znam nikogo, ale rejon duży, więc fachowiec powinien się znaleść. Proszę pytać po rodzinie, znajomych, w pracy. Może ktoś ma sprawdzonego fachowca.
    Ja mogę co najwyżej zaprosić z nią do Poznania, ale to kilka kilometrów jest. :)
    beatabeata326
    Level 2  
    Dziękuję :) I bardzo żałuję, że nie ma Pana w Trójmieście :) Będę szukała... A może w międzyczasie jakiś fachowiec przeczyta ten post i się odezwie...
    Pozdrawiam serdecznie....