Nadszedł czas , aby z wnuczkiem zrobić kolejny projekt.
Przy okazji zbliżających się ferii postanowiłem przy jego pomocy wykonać głośnik , który jak się potem okazało był trafionym pomysłem.
Wykorzystałem dawno nie używane kolumny pozyskując z nich głośniki nisko i wysokotonowe.
Zakupiłem gotowe moduły bluetooth , karaoke , equalizera , oraz filtr do podbicia basu. Pozostałe elementy tj. wzmacniacz do głośnika basowego, zasilacz i wzmacniacz mocy przygotowałem wcześniej.
W pierwszy dzień ferii zaczęliśmy montaż :
Nie obyło się oczywiście bez pomocy wnuczka.
Całość po wykonaniu w moim odczuciu jest zadawalająca.
Dzieci zadowolone z nowego ,,sprzętu,, .Może trochę mniej ich mama z wiadomej przyczyny😄
A dla mnie satysfakcja jakiej nie miałem przy budowaniu układów w przeszłości.

Przy okazji zbliżających się ferii postanowiłem przy jego pomocy wykonać głośnik , który jak się potem okazało był trafionym pomysłem.
Wykorzystałem dawno nie używane kolumny pozyskując z nich głośniki nisko i wysokotonowe.
Zakupiłem gotowe moduły bluetooth , karaoke , equalizera , oraz filtr do podbicia basu. Pozostałe elementy tj. wzmacniacz do głośnika basowego, zasilacz i wzmacniacz mocy przygotowałem wcześniej.
W pierwszy dzień ferii zaczęliśmy montaż :

Nie obyło się oczywiście bez pomocy wnuczka.
Całość po wykonaniu w moim odczuciu jest zadawalająca.
Dzieci zadowolone z nowego ,,sprzętu,, .Może trochę mniej ich mama z wiadomej przyczyny😄
A dla mnie satysfakcja jakiej nie miałem przy budowaniu układów w przeszłości.

Cool? Ranking DIY