Szukam wszystkiego co wiąże się z diagnostyką silnika w Peugeot 306 r.95. Jeśli ktoś posiada instrukcję wywoływania kodów migowych to proszę o kontakt lebiodek(_at_)go2.pl
Szukam sposobu zdiagnozowania Xsary 1.4 poprzez kody migawkowe. Jeżeli macie jakieś materiały i możecie pomóc to ja jestem otwarty na wszelkie propozycje
Ale to przecież już jest tyko wystarczy poszukać.Ja mam 406 z 30 spinowym złączem wszystko działa idealnie. Ale niestety zmartwił mnie ostatnio, bo maiłem kod 54.
✨ Dyskusja dotyczy instrukcji wywoływania kodów migowych i tabeli błędów diagnostycznych dla samochodów marek Peugeot i Citroen. Użytkownicy poszukują dokumentacji i programów do odczytu usterek silnika, zwłaszcza dla modeli Peugeot 306 (rok 1995), Citroen Xantia 2.0 (1993) oraz Citroen Xsara 1.4. Wskazano na istnienie programów do diagnostyki, jednak brak schematów interfejsów utrudnia ich wykorzystanie. Pojawiła się propozycja udostępnienia instrukcji w formie elektronicznej, co ułatwiłoby korzystanie z materiałów. Jeden z użytkowników podał link do zagranicznego forum z opisem podłączenia i tabelą kodów błędów ECU dla Peugeot, potwierdzając skuteczność metody DIY. Wspomniano również o 30-pinowym złączu diagnostycznym stosowanym w niektórych modelach. Dyskusja podkreśla, że kody błędów dla silników Citroena mogą być kompatybilne z niektórymi modelami Peugeot. Przykładowo, dla Peugeot 406 z 30-pinowym złączem odczyt kodów działa poprawnie, choć pojawiły się problemy z kodem 54, co zostało omówione na zewnętrznym forum technicznym. Wygenerowane przez model językowy.