Witam, mam pewien problem w mojej Astrze H SRI. Jakiś czas temu przestało mi działać radio, działało tylko jak były otwarte tylne prawe drzwi zaraz za kierowca ( jest to Anglik). Zauważyłem ze guma chroniąca przewody jest strasznie ściśnietą i przylega do drzwi wiec ja poruszałem i radio znowu zaczęło działać problem taki, ze jak ruszyłem tymi kablami i zamknąłem auto to zamknęło wszystkie drzwi bez możliwości ich otworzenia. Próbowałem otwierać auto kluczykiem i przyciskiem na desce rozdzielczej ale nie reaguje nic. Przy otwartych przednich drzwiach wyciągnąłem wiązkę kabli ściągnąłem obudowę i wszystkie kable były porozrywane, założyłem termokurczliwe osłonki i je połączyłem ze sobą. Problem jest taki ze drzwi tylne po prawie i po lewej dalej się nie otwierają ( przednie drzwi pasażera się otworzyły). Jak wiązka była odpięta od drzwi to świeciła się ta kostka na desce rozdzielczej od zamykania i otwierania drzwi, przyciski na pilocie również działały i reagowały tzn było widać po światłach kierunkowskazów jak zamykałem przyciskiem to świeciły się po bokach jak otwierałem tak samo ( zawsze tak miałem ze przy otwieraniu mrugały te światła) ale niestety drzwi się nie otworzyły nie było słychać nawet tego kliknięcia od otwierania i zamykania.
Czy byłby ktoś w stanie napisać mi za co odpowiadają poszczególne kable? Nigdzie nie mogę znaleźć opisu poszczególnych kabli. Jutro sprawdzę jeszcze czy wszystkie są dobrze ze sobą połączone jak nie to pewnie będę musiał zamówić zestaw naprawczy.
Bardzo dziękuje za opowiedz
Czy byłby ktoś w stanie napisać mi za co odpowiadają poszczególne kable? Nigdzie nie mogę znaleźć opisu poszczególnych kabli. Jutro sprawdzę jeszcze czy wszystkie są dobrze ze sobą połączone jak nie to pewnie będę musiał zamówić zestaw naprawczy.
Bardzo dziękuje za opowiedz