Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Scania 114 340 1997 r. - czy urządzenie na zdjęciu odpowiada za ograniczenie prędkości?

maro007bond 15 Mar 2023 05:59 288 11
    maro007bond
    Level 5  
    Witam. Mam pytanie. Czy w Scanii 114 340 1997 r. to ustrojstwo co zaznaczyłem na foto jest odpowiedzialne za ograniczenie prędkości? Nie wiem co u mnie jest zrypane, ale nie ma ograniczenia prędkości i Scania leci 120 km/h.
    Scania 114 340 1997 r. - czy urządzenie na zdjęciu odpowiada za ograniczenie prędkości?
    maro007bond
    Level 5  
    No gorzej jak radiowóz wyprzedze 😁... Tak na serio proszę o jakąś podpowiedź gdzie szukać rozwiązania problemu .
    maro007bond
    Level 5  
    Sprawdzone . Są całe .
  • Helpful post
    darfur5
    Level 34  
    Może też być schowany gdzieś "pstryczek" wyłącznik ogranicznika lub sprawdzić tacho.
    maro007bond
    Level 5  
    No właśnie tacho działa, przeszukałem dobrze auto w środku i nie znalazłem żadnego wyłącznika . Z resztą ,to jest mała wywrotka z tachem na tarczki ,więc wątpię , by ktoś się bawił w wyłącznik 😁.
  • Helpful post
    darfur5
    Level 34  
    A jednak ktoś to zrobił.

Dodano po 9 [godziny] 6 [minuty]:

maro007bond wrote:
    No właśnie tacho działa
    A legalizacja aktualna?
    maro007bond
    Level 5  
    Jeszcze tak
  • Helpful post
    darfur5
    Level 34  
    Skoro wszystko gra bezpiecznik dobry, pstryczka nie ma, tacho ok. no to taka prędkość jest zaprogramowana w sterowniku. Oczywiście taka prędkość nie jest zgodna z prawem i trzeba to zmienić zanim policja sprawdzi tarczki. Sam raczej za to się nie bież bo wszystko co z tachografem związane jest zaplombowane. A jakaś kontrolka na desce się pali typu TC, ABS.
    maro007bond
    Level 5  
    Nie wiem jakim cudem ale problem rozwiązał się sam . Wymieniłem akumulatory bo stare były na zdechnieciu. Po wymianie aku , babcia znów dostała kagańca 🙂.
    maro007bond
    Level 5  
    Nie wiem jakim cudem ale problem rozwiązał się sam . Wymieniłem akumulatory bo stare były na zdechnieciu. Po wymianie aku , babcia znów dostała kagańca 🙂.