Część mam 2 problemy z "multitronikiem".
Pierwszy problem sterownik nie chce zapamiętać "pełzania" po wymazaniu wszystkich adaptacji oraz nagrzaniu oleju wewnątrz skrzyni do 85stopni, "ucząc" skrzynie na podglądzie wartości udaje się przyuczyć ruszanie do przodu oraz do tyłu niestety po zgaszeniu i ponownym odpaleniu sterownik na podglądzie wartości znowu pokazuje, że jest w trakcie adaptacji.
Sterownik był wysyłany do naprawy nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości.
Drugi problem większy podczas wciśnięcia mocniej pedału gazu obroty lecą w górę, a samochód nie przyśpiesza (efekt taki sam jak ślizgające sprzęgło w skrzyni manualnej )
Skrzynia nie szarpie wciskając lekko gaz przyśpiesza płynnie.
Wrzucając R rusza ładnie rozpędza się do około 10km.
Wrzucając D nie chce za bardzo sama ruszyć trzeba wspomóc ją lekko gazem.
Poziom oleju prawidłowy.
Brak błędów.
Łańcuch nowy bieżnie w dobrym stanie. (zmieniane z 15tys km temu)
Podejrzewam, że skończył się zestaw sprzęgła czy macie ewentualnie jakieś sugestie co mogę sprawdzić przed zdemontowaniem skrzyni ?
Pozdrawiam
Pierwszy problem sterownik nie chce zapamiętać "pełzania" po wymazaniu wszystkich adaptacji oraz nagrzaniu oleju wewnątrz skrzyni do 85stopni, "ucząc" skrzynie na podglądzie wartości udaje się przyuczyć ruszanie do przodu oraz do tyłu niestety po zgaszeniu i ponownym odpaleniu sterownik na podglądzie wartości znowu pokazuje, że jest w trakcie adaptacji.
Sterownik był wysyłany do naprawy nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości.
Drugi problem większy podczas wciśnięcia mocniej pedału gazu obroty lecą w górę, a samochód nie przyśpiesza (efekt taki sam jak ślizgające sprzęgło w skrzyni manualnej )
Skrzynia nie szarpie wciskając lekko gaz przyśpiesza płynnie.
Wrzucając R rusza ładnie rozpędza się do około 10km.
Wrzucając D nie chce za bardzo sama ruszyć trzeba wspomóc ją lekko gazem.
Poziom oleju prawidłowy.
Brak błędów.
Łańcuch nowy bieżnie w dobrym stanie. (zmieniane z 15tys km temu)
Podejrzewam, że skończył się zestaw sprzęgła czy macie ewentualnie jakieś sugestie co mogę sprawdzić przed zdemontowaniem skrzyni ?
Pozdrawiam