Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HONOR 8X - Brak zapisu na osi czasu w Google.

agaj666 18 Mar 2023 21:21 126 12
    agaj666
    Level 12  
    Honor 8X, android 10.0.0.260. Robiłem format tydzień temu i od tamtej pory nie mam zapisów tras na osi czasu w Google co mnie bardzo dziwi. W ustawieniach konta i Google Maps niby mam włączony zapis lokalizacji ale po wejściu na swoje konto widzę to co na obrazkach i nijak nie mogę tego włączyć. O co chodzi?
    staś pytalski
    Level 39  
    Zmień ustawienia w historii lokalizacji, tak jak masz napisane na zrzucie ekranu, urządzenie nie może zapisywać informacji o historii lokalizacji. To że GPS - lokalizacja jest wlaczona nie oznacza, że zostanie zapisana.
    agaj666
    Level 12  
    Włączyłem już wszystko co się dało, a ten komunikat jest jak zaklęty. Zresztą jak widać JSL-L21 to właśnie mój telefon i jest zaznaczony. Dezaktywacja nic nie daje. Nadal jest problem.
    staś pytalski
    Level 39  
    Włączasz z pozycji telefonu czy przeglądarki na komputerze?
    agaj666
    Level 12  
    Z każdej możliwej. Na kompie i w telefonie efekt ten sam.
    staś pytalski
    Level 39  
    Ustawienia> Aplikacje> Menedżer uprawnień> Lokalizacja
    Sprawdź czy masz tam mapy.
    agaj666
    Level 12  
    Mapy są. Mają ciągły dostęp.
    staś pytalski
    Level 39  
    Pewnie sprawdzone, ale spróbuj pobrać aktualizacje, bądź je cofnąć dla map.
    Ciekawskie Google nie chce Ci pozwolić namierzać - niejeden chciałby ten telefon ;)

p.s.
    Historia lokalizacji na Twoim koncie Google jest domyślnie wyłączona i tylko Ty możesz ją włączyć. Jeśli nasze systemy wskażą, że możesz nie mieć ukończonych 18 lat, ta funkcja pozostanie wyłączona lub będzie niedostępna. Więcej informacji znajdziesz tutaj
    agaj666
    Level 12  
    Na pewno mam skończone 18 lat i to wielokrotnie ;)
    Odinstalowałem Mapy Petal, które nie wiadomo skąd się wzięły ale nic to nie dało.
    MG są aktualne ale nie wiem jak cofnąć aktualizacje.
    staś pytalski
    Level 39  
    Tylko czy dane do konta google są podane pełnoletnie, bo czasami wpisze się coś "na pałę" i cyk takie numery. Kończą mi się pomysły, ale spróbuj zadzwonić na wsparcie Huawei, może znają problem.
    agaj666
    Level 12  
    Na pewno są pełnoletnie. Może nieprawdziwe ale na pewno ponad 21 lat. Co mnie dziwi to to, że poprzednio po prostu od razu to działało, a teraz po formacie pokazały się takie kwiatki, a przecież w koncie Google nic nie zmieniałem.
    MrxPL
    Level 10  
    Ostatnio miałem podobny problem, konto musiało zostać potwierdzone dowodem że użytkownik ma 18 lat(!)
    agaj666
    Level 12  
    Moge to zrozumieć ale nikt nie chce żebym pokazał mu dowód.