Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 407 2.0 hdi - praktycznie wszystko zrobione, nadal błąd 0611

MarcinMarcinek 18 Mar 2023 22:03 225 10
    MarcinMarcinek
    Level 3  
    Zrobiłem wszystko co możliwe i dalej mam błąd 0611, pokazuje mi w Peugeot 407 2.0. Niedawno zrobiłem wtryski turbo EGR i dalej błąd 0611, przez co jak ruszam lekko szarpie.
    MarcinMarcinek
    Level 3  
    Peugeot 407 2.0 hdi - praktycznie wszystko zrobione, nadal błąd 0611

Dodano po 2 [minuty]:

Wysłałem zdjęcie błędu cały czas wisi błąd pedału gazu na kompie pedał wymieniony i dalej to samo nie równo chodźi i szarpie przy ruszaniu
    MarcinMarcinek
    Level 3  
    Wtryski są po regeneracji są zakodowane dokładnie było robione tydzień temu i też był robiony e ger w tym prooblem że ten błąd mam pedału gazu jest już ponad rok wychodzi na to że coś z elektryką jakiś jakiś moduł lub przerywacz odpowiedzialny za moduł sterujący pompą wtryskiwaczy to jest Peugeot 407 207 r po sprawdzeniu wychodzi że impuls pierwszego wtryskiwacza daje zły sygnał w tamtym roku miałem to samo wymieniłem bsi komputer i dalej do samo samochud jeździ moc jest tylko jak gasze nim częsie i jak ruszam delikatnie szarpie tak to wygląda.
    janosiksik
    Level 24  
    A był Kolega uprzejmy zmierzyć co jest na wtyczce pedału gazu z wpiętym pedałem. Bo tam wygląda na zaniżone napięcie 5V.
    johnny833
    Level 19  
    janosiksik wrote:
    A był Kolega uprzejmy zmierzyć co jest na wtyczce pedału gazu z wpiętym pedałem. Bo tam wygląda na zaniżone napięcie 5V.

To raz ,a dwa przemierzyć wiązkę jak i wtryski. Jak to będzie ok ,to prawdopodobnie leży ECM.
    MarcinMarcinek
    Level 3  
    Dzięki za pomoc ale powiem tak dziś przez pedał gazu pokazał mi się błąd tempomatu zgasiłem odpaliłem i działa myślę że może ktoś kiedyś zmieniał pedał i był nie po numerach jutro podjadę i po vin sprawdzę czy są takie same a co do komputera to też zmieniałem w tamtym roku ze względu na ten błąd po prostu może ktoś ma elektryka koło Warszawy polecić najlepiej by było
    stalin2
    Level 16  
    ja miałem biały nalot na pniach we wtyczce od ECU
    MarcinMarcinek
    Level 3  
    Dzięki jutro sprawdzę