logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z sygnałem kamer Orllo Z13, detekcja ruchu, konfiguracja, O-KAM, niestabilność

18 Mar 2023 23:06 4419 7
  • #1 20496647
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #2 20497286
    mario88legia
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Hejka

Możliwe, że problem z brakiem konsekwentnego sygnału po detekcji ruchu na telefon może wynikać z kilku przyczyn. Poniżej przedstawiam kilka sugestii, które mogą pomóc w rozwiązaniu problemu:

Problemy z siecią: Możliwe, że kamery nie są w stanie poprawnie przesyłać obrazu z powodu problemów z siecią, na przykład z powodu słabego połączenia WiFi lub awarii sieci kablowej. Spróbuj przetestować połączenie internetowe, a jeśli występują problemy, skontaktuj się z dostawcą internetu lub skonsultuj się z informatykiem, aby uzyskać pomoc w rozwiązaniu problemów z siecią.

Błędy w konfiguracji kamer: Sprawdź, czy kamery są poprawnie skonfigurowane w programie O-KAM, a także czy nie ma żadnych błędów w konfiguracji. Upewnij się, że ustawienia kamery są zgodne z Twoimi preferencjami dotyczącymi detekcji ruchu i powiadomień.

Problemy z detekcją ruchu: Detekcja ruchu może być niestabilna, gdy źródła światła lub innych czynników wpływających na obraz są nieprzewidywalne. Spróbuj dostosować ustawienia detekcji ruchu, aby zwiększyć ich czułość lub wybrać inne źródło światła, aby zminimalizować wpływ na detekcję ruchu.

Błędy w aplikacji O-KAM: Być może aplikacja O-KAM, która obsługuje kamery, zawiera błędy lub problemy, które mogą wpływać na stabilność systemu powiadomień i detekcji ruchu. Spróbuj zaktualizować aplikację lub skontaktuj się z producentem kamer w celu uzyskania pomocy technicznej.

Wadliwe kamery: W przypadku, gdy żadne z powyższych rozwiązań nie przyniosło poprawy, możliwe, że kamery mają wady i należy je wymienić.

Mam nadzieję, że powyższe sugestie pomogą Ci w rozwiązaniu problemu.

Pozdrawiam Mario88
  • #3 20497479
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 20695843
    ppskoda
    Poziom 1  
    Mam tem sam problem z kamerą Z13. Udało się rozwiązać problem ? Moja też jest podpięta kablem LAN. Ma jeszcze Z1 pro i działa bez problemu a Z13 identyczne problemy.
  • #5 20695980
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 20790740
    austin007
    Poziom 17  
    Ocena: 274
    @ppskoda , @zbiguzbigu nie macie Panowie (lub ktoś inny) może wsadu do tej kamery (Orrlo z13). Mieliśmy podobne problemy. Zdecydowaliśmy się zaktualizować firmware. Zdrowaśka, stałe pewne łącze, lan, stabilne zasilanie i ... cegła. Po gwarancji. Mam czym zaprogramować, ale wsadu nie mam. Druga sprawa to mapa wsadu - pod jakimi adresami jest bootloader (pewnie od 0x0000) , dane unikalne (MAC, nr ser etc, ). Podobno padają te kości a sama aktualizacja to ruletka. Wiem wykopaliska, ale próbuję. Pzdr
  • #7 20805008
    Mar-Or
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    W moim przypadku był to problem po stronie EMUI telefonu, "nasłuchiwanie aplikacji" nie działało prawidłowo. Problem rozwiązał się sam po zmianie telefonu, więc nie jest to problem kamer czy aplikacji tylko nakładek w telefonie. Czysty soft bez brandu operatora rozwiązał temat :)
  • #8 21367363
    PiotrDbicki
    Poziom 1  
    Z kamerami ORLLO Z13 chyba wszyscy mają problemy! Kilkakrotnie wysyłałem kamerę do serwisu, żeby sprawdzili, dlaczego po wykryciu ruchu nie nagrywa żadnego obrazu na rejestratorze (ORLLO). Co zrobił serwis?! Zrobili próbę nagrywania z KARTĄ SD i oczywiście wyszło im, że nagrywa bez problemu. Odesłali mi kamerę i, jak wcześniej, nie rozwiązali problemu z nagrywaniem na rejestratorze. Nie mam pojęcia, co muszę zrobić, żeby zaczęła ta kamera poprawnie działać. Nadmienię, że cały zestaw mam od ORLLO. Kamery kopułkowe duuużo starsze od Z13 działają bez problemu, a z tą kilka lat walczę i nic!!! Może ktoś zna przyczynę??? Konfiguracja w aplikacji mobilnej jest prawidłowa.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z niestabilnym sygnałem powiadomień po detekcji ruchu w kamerach Orllo Z13, zarówno w wersji WiFi, jak i podłączonej kablem LAN. Kamery są skonfigurowane w aplikacji O-KAM, nagrywają obraz 24/7 na karty pamięci SanDisk, jednak powiadomienia na telefon pojawiają się sporadycznie, zwłaszcza w ciągu dnia, mimo prawidłowych ustawień i dozwolonych powiadomień. Problemy mogą wynikać z niestabilności oprogramowania kamer, błędów w detekcji ruchu, a także z nakładek systemowych na telefonach (np. EMUI), które mogą blokować nasłuchiwanie aplikacji. Próby kontaktu z serwisem Orllo nie przyniosły rozwiązania, a aktualizacja firmware jest ryzykowna ze względu na możliwość uszkodzenia urządzenia. Niektórzy użytkownicy wskazują, że inne kamery chińskie z oprogramowaniem ICSee działają stabilniej. Problemy z nagrywaniem na rejestratorze Orllo również zostały zgłoszone, mimo prawidłowej konfiguracji i działania starszych modeli kamer kopułkowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA