Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Siemens EY645CXB1E - jak uruchomić płytę indukcyjną?

zathura80 20 Mar 2023 08:31 300 11
    zathura80
    Level 11  
    Witam
    Mam u siebie płytę Simens (dostałem po remoncie) i chciałbym ją uruchomić. Płyta po podłączeniu uruchamia się, ale wyświetla komunikat E na każdym polu
    Działa też minutnik kuchenny. Przeczytałem w internecie, że nie działa bez piekarnika. Do piekarnika idzie tylko 2 przewody, może jest jakiś sposób na uruchomienie bez piekarnika?
    Dzięki
    Rob
    Level 19  
    Zazwyczaj E powinno być wyświetlane z jakimś numerkiem po którym oczywiście za pomocą instrukcji można dojść czego dotyczy problem.
    zathura80
    Level 11  
    Witam
    Literka E prawdopodobnie oznacza brak podłączonego piekarnika, którego nie posiadam. Dlatego potrzebuje pomocy przy możliwości uruchomienia bez niego...
    Poprawiłem TONI_2003
    sigwa18
    Level 42  
    Naciśnij "Power Boost " i przytrzymaj aby wyświetlić nr błędu E. Tak dla każdego pola.
    zathura80
    Level 11  
    Siemens EY645CXB1E - jak uruchomić płytę indukcyjną? witam
    Pierwszy kod błędu to 5 13 , po kilku sekundach zmienia się na 6 12
    płyta jest podłączona do zasilania 230V
    sigwa18
    Level 42  
    Ale kod błędu pozwoli określić czego brakuje tej płycie. Po drugie nie Samsung a Siemens. Trzy jest to samodzielna jednostka płyty i nie potrzebuje żadnego piekarnika.
    zathura80
    Level 11  
    Witam
    Znalazłem tabele błędów Link, ale nie ma w niej tego co wyświetla. Może ma ktoś Wiedze co to za błędy?
    Poprawiłem TONI_2003
    AsReeX
    Level 32  
    E0513 Uszkodzona komunikacja DBUS2 pomiędzy modułami sterowania i zasilania. Komunikacja DBUS2 nie działa pomiędzy jednym lub kilkoma modułami.
    E0612 Błąd w komunikacji pomiędzy interfejsem użykownika a jednostką pokręteł piekarniaka (polibox).

Dodano po 5 [minuty]:

@sigwa18 Nie był bym przekonany czy płyta będzie działać bez piekarnika.
    sigwa18
    Level 42  
    Tak właśnie zauważyłem że szukałem po trochę innym modelu. Co do symulacji piekarnika to raczej lipa. Bo to szeregowa komunikacja cyfrowa. Symulacja obecności piekarnika trudna do wykonania ale nie niemożliwa. Trzeba by mieć taki piekarnik i podsłuchać jakie sygnały cyfrowe tam latają i je skopiować.
    AsReeX
    Level 32  
    Sterownia płyty odbywa się poprzez pokrętła na piekarniku :)
    zathura80
    Level 11  
    ok 👍 Dzięki