Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Bateria do Hulajnogi Motus Scooty 8.5: Porównanie modeli 6.4Ah i Indiana ESB700

norbi1980 22 Mar 2023 08:05 660 9
    DiZMar
    Level 43  
    Te linkowane mają te same napięcia, pojemność i obie są do hulajnogi. Nie ma parametrów technicznych w tym wymiarów które by wskazywały o zamienności Modele też w zasadzie są różne. Ty masz do Motus Scooty 8.5 bez określenia modelu baterii a ta druga to model baterii INDIANA ESB700 bez określenia do jakiej hulajnogi. Spore ryzyko niedopasowania mechanicznego a także elektrycznego. Chociaż może... Chociaż na dole jest opinia
    norbi1980
    Level 9  
    moja bateria to x7bdc motus 8.5 power czy jakiś zamiennik jest do niej dostępny?
    jarroQ
    Moderator Electric Cars
    Dlaczego nie oddasz tej baterii do regeneracji (wymiany ogniw)? Za 500zł to będziesz miał w niej markowe ogniwa dużej pojemności. Tutaj w linku dajesz 500zł i nie wiesz co masz w środku.
  • Helpful post
    DiZMar
    Level 43  
    W Polsce raczej duży problem. Jedynie u skośnookich. Tą zbnhttps://www.mediaexpert.pl/ możesz zamówić do odbioru w wybranym przez Ciebie sklepie. Udaj się po odbiór ze swoją i porównaj. Jeżeli będzie identyczna mechanicznie to będzie pasowało do Twojej hulajnogi z 99% pewnością. 1% zostawiam na ewentualną niezgodność ze sterownikiem w Twojej hulajnodze. Jeżeli inna nie odbierasz, bo masz do tego prawo. Może na opakowaniu będzie wykaz modeli hulajnug do których ona pasuje. Możesz zadać też pytanie do Mediaexpert
    jarroQ
    Moderator Electric Cars
    Ja takich pakietów nie robię to dopytam: jaka jest tam konfiguracja ogniw? 10S2P czy 10S3P? Opisują ją jako 6,4Ah więc może być różnie. 10S2P = 20ogniw po 3200mAh lub 10S3P - 30 ogniw po 2150mAh? Raczej po 2200mAh.
    Jeśli jest 10S3P to jak wymienisz ogniwa na Samsung 35E to użytkowej pojemności będzie ~2900mAh z ogniwa. Pojemność pakietu ~8700mAh. Zasięg ~22km dla osoby 90kg w szybkim trybie 25km/h.
    norbi1980
    Level 9  
    A jakieś namiary na kogoś kto podejmie się regeneracji i wyceni?
    miroszka11
    Level 1  
    >>20502428
    Mam do sprzedania taką baterię .
    jarroQ
    Moderator Electric Cars
    miroszka11 wrote:
    Mam do sprzedania taką baterię .

To nie jest dział sprzedażowy.