Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Amica WA1S610CLISMT - wywala bezpieczniki i to raczej przez pralkę

Naruto88 26 Mar 2023 22:05 210 3
    Naruto88
    Level 3  
    Witam.
    W październiku kupiłem nowiutką Amica WA1S610CLISMT 6 kg. 1000 obr., działała normalnie. Wczoraj wywaliło bezpieczniki - prawdopodobnie podczas kończenia prania. Dzisiaj chciałem robić kolejne - wywala bezpieczniki za każdym razem.
    Ustalenia:
    - do kontaktu od pralki podłączałem inne sprzęty - suszarkę, pochłaniacz wilgoci - bezpieczniki nie wywala
    - załączam zdjęcia kontaktu - nie wiem czy jest tylko zabrudzony, czy może jednak spalony (nic nie było czuć)?
    - żadnych nowych sprzętów w domu, dodatkowo odłączałem inne sprzęty, a i tak wywalało.
    Skupiając się na pralce:
    - ok. 5 razy wywaliło bezpieczniki po wybraniu programu prania, ale 2 razy po nic nie robieniu i odczekaniu kilkunastu sekund (przed wyborem programu
    - w filtrze znalazłem monetę (wyjąłem), poza tym nic niestety usunięcie nie pomogło.

Pralka niedawno kupiona, czego można się spodziewać? Biorę oczywiście oddanie na gwarancję tylko czy naprawiają to na miejscu czu każą sprzęt odsyłać gdzieś (wiem, pytanie laika). Zakupiona w internetowym sklepie Media Expert, jutro będę się dowiadywał jak z reklamacją?
    Poprawiłem TONI_2003
    Kenworth 18
    Level 43  
    Jest duże prawdopodobieństwo, że w grzałce pojawiło się przebicie na masę lub uszkodzenie silnika napędowego. Pozostaje Ci tylko wezwanie serwisu bo urządzenie jest na gwarancji więc Tobie nawet nie wolno ingerować a tym bardziej jeżeli problem będzie leżał po stronie silnika bo koszta naprawy poza gwarancją nie będą niskie a tak naprawa leży w kompetencji serwisu.
    AsReeX
    Level 32  
    Pierwszym błędem było kupienie tej ryżowej pralki marki Midea!

Ale go rzeczy, przyczyn może być klika:
    -zamek
    -grzałka
    -silnik

---> wołaj serwis.
    trojan 12
    Level 38  
    A jakie "korki" ma do pralki? i co więcej jest na zasilaniu na tym samym bezpieczniku.