logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Który Samsung do 2000 zł? S20 Ultra, S21 Plus czy Note S10 Plus - priorytet bateria i aparat

Dianton 27 Mar 2023 16:56 1029 6
REKLAMA
  • #1 20511100
    Dianton
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Dzień Dobry. Za jakieś dwa tygodnie chcę zakupić telefon. Mój budżet do 2000zł. Celuję w samsungi bo w sumie zawsze jakiegoś chciałem mieć. I teraz pytanie co wybrać. Do 2000zł Widzę można wyrwać używany S20 Ultra lub s21 plus, ewentualnie jeszcze Note s10 plus. I pytanie, który smartfon będzie najlepszym wyborem? Głównie chodzi mi o dobrą baterię i jak najlepszy aparat/ kamerę. I czy warto dopłacać do 5g? mieszkam na wsi, więc wątpię, że to wykorzystam.
  • REKLAMA
  • #2 20511385
    LA72
    Poziom 41  
    Ocena: 1650
    Słowo "używany" (bez wymiany akumulatora) i "dobra bateria" to duże przeciwności.
    Większość używek na już trochę "wydojone" ogniwa.
  • REKLAMA
  • #3 20511705
    Dianton
    Poziom 20  
    LA72 napisał:
    Słowo "używany" (bez wymiany akumulatora) i "dobra bateria" to duże przeciwności.

W sumie tez racja, ale z drugiej strony gdyby tragedia była mocno z baterią to zawsze można wymienić.
  • REKLAMA
  • #4 20512064
    zenti
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    @dianton
    Szukaj Samsunga s21 Ultra lub s22 lub S21+ spokojnie idzie kupić jeszcze na gwarancji te modele jak bateria zobaczysz ze słabo trzyma skorzystasz z gwarancji:)
    Jeszcze możesz zerknąć na Google Pixel 7 tez chodzą w tych pieniądzach.
  • REKLAMA
  • #5 20512192
    Dianton
    Poziom 20  
    zenti napisał:
    @dianton
    Szukaj Samsunga s21 Ultra lub s22 lub S21+ spokojnie idzie kupić jeszcze na gwarancji te modele jak bateria zobaczysz ze słabo trzyma skorzystasz z gwarancji:)
    Jeszcze możesz zerknąć na Google Pixel 7 tez chodzą w tych pieniądzach.

Właśnie ciekawi mnie teżs21+ tylko nie wiem czy aż tak bardzo się różni od s20 ultra?

A jakie macie zdanie na temat telefonów powystawowych? coś słyszałem, że często zdarzają się to składaki i lubią mieć nieoryginalne części.
  • #6 20616761
    PZ IX
    Poziom 35  
    Ocena: 361
    LA72 napisał:

Spokojnie, czasem można trafić na coś nie mocno użytkowanego albo po wymianie akumulatora.
    Skupiłbym się na kupnie towaru od firmy, gdzie jest możliwości reklamacji albo po po prostu zwrotu jak coś nie będzie pasowało i tyle - internetowo to chyba tylko znany portal aukcyjny, gdzie zresztą się parę miesięcy temu sam zaopatrzyłem w telefon, nie młody bo 3-letni, ale bardzo w porządku.

PS. Gdzie się podziały emotikony w edytorze?
  • #7 20616773
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2083
    W tym budżecie jak dobrze poszukasz to kupisz fabrycznie nowy S21 FE 5G który spełni wszystkie oczekiwania. Bateria trzyma bardzo dobrze i aparat robi super zdjęcia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje smartfona Samsung do 2000 zł, koncentrując się na modelach S20 Ultra, S21 Plus oraz Note S10 Plus, z naciskiem na dobrą baterię i aparat. W dyskusji podkreślono, że używane telefony mogą mieć wyeksploatowane ogniwa, co może wpłynąć na wydajność baterii. Zasugerowano również rozważenie zakupu nowych modeli, takich jak S21 FE 5G, który oferuje dobrą jakość baterii i aparatu. Użytkownicy zwrócili uwagę na możliwość wymiany akumulatora w używanych telefonach oraz na ryzyko związane z zakupem telefonów powystawowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA