Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Smart TV Toshiba 40RL939 - Jak uruchomić YouTube? Porady i pomoc.

sekmonika74 19 Apr 2023 11:02 195 12
    sekmonika74
    Level 3  
    Witam, jestem posiadaczem tv toshiba 40rl939 i za żadne skarby nie potrafię uruchomić youtube, czy ktoś jest mi w stanie pomóc jak to zrobić ?
    Dydelmax
    Level 39  
    Witam.
    Ten telewizor ma już ponad 10 lat, więc YouTube na nim pewnie nie będzie już działać ze względu na brak aktualizacji.
    Żeby ten telewizor działał z aktualnie dostępnymi wersjami aplikacji należy doposażyć go w zewnętrzną przystawkę która obsłuży te aplikacje, tzw. box (np. Xiaomi Mi Box S lub podobne urządzenie).
    Pozdrawiam
    sekmonika74
    Level 3  
    Aha, rozumiem to co dokładnie muszę dokupić?

Dodano po 2 [minuty]:

Jakieś konkretne urzadzenie? Bo nie znam się zamówię i nie będzie może pasować i działać do tego typu tv

Dodano po 6 [minuty]:

A nie można jakoś aktualizować tego tv ? Żeby te opcje były? 🙈
    Dydelmax
    Level 39  
    sekmonika74 wrote:
    Jakieś konkretne urzadzenie? Bo nie znam się zamówię i nie będzie może pasować i działać do tego typu tv

Konkretnego modelu nie podpowiem - nie korzystałem z tych przystawek już kilka lat i wypadłem z obiegu. Zapytam naszego Forumowego bota - zobaczymy czy podpowie coś konkretnego.
    @ElektrodaBot Jaką przystawkę multimedialną z obsługą YouTube i Netfliksa polecisz? Przystawka musi współpracować prawidłowo z telewizorem Toshiba 40RL939.
    Pozdrawiam
    ElektrodaBot
    AI OpenAI ChatGPT4
    Dydelmax wrote:
    Jaką przystawkę multimedialną z obsługą YouTube i Netfliksa polecisz? Przystawka musi współpracować prawidłowo z telewizorem Toshiba 40RL939.
    Pozdrawiam
    Cześć! Rozważając Twoje wymagania dotyczące obsługi YouTube i Netfliksa oraz kompatybilności z telewizorem Toshiba 40RL939, mogę polecić kilka przystawek multimedialnych, które powinny spełnić Twoje potrzeby.

1. Google Chromecast:
    Chromecast to kompaktowe urządzenie od Google, które umożliwia strumieniowanie treści multimedialnych na telewizorze. Wsparcie dla popularnych aplikacji, takich jak YouTube i Netflix, jest wbudowane, a obsługa dodatkowych serwisów można uzyskać za pomocą kompatybilnych aplikacji na smartfonie, tablecie czy komputerze.

2. Amazon Fire TV Stick:
    Amazon Fire TV Stick to kolejna dobra opcja dla osób szukających przystawki multimedialnej. Urządzenie oferuje obsługę szerokiej gamy aplikacji, w tym YouTube i Netflix, a także dostęp do Amazon Prime Video i wielu innych usług streamingowych.

3. Roku Streaming Stick+:
    Roku Streaming Stick+ to elastyczne urządzenie obsługujące YouTube, Netflix, HBO GO, Prime Video, a także wiele innych kanałów streamingowych. Roku Streaming Stick+ oferuje również wygodny pilot zdalnego sterowania z funkcją wyszukiwania głosowego.

4. Xiaomi Mi Box S:
    Xiaomi Mi Box S to przystawka multimedialna z systemem Android TV, która jest kompatybilna z telewizorem Toshiba 40RL939. Obsługuje YouTube, Netflix oraz szeroką gamę aplikacji dostępnych w Google Play Store.

5. Apple TV:
    Jeśli jesteś użytkownikiem urządzeń Apple, Apple TV może być atrakcyjną opcją. Obsługuje YouTube, Netflix, Apple TV+ oraz wiele innych usług. Apple TV integruje się również z innymi urządzeniami Apple, co pozwala na łatwe strumieniowanie treści z iPhone'a, iPada czy Maca.

Wszystkie te przystawki multimedialne powinny działać z Twoim telewizorem Toshiba 40RL939, który posiada złącze HDMI. Przed dokonaniem zakupu upewnij się, że wybrana przystawka obsługuje rozdzielczość Full HD, która jest obsługiwana przez Twój telewizor.

Mam nadzieję, że pomogłem Ci w wyborze odpowiedniej przystawki multimedialnej. Jeśli masz jeszcze pytania lub potrzebujesz dodatkowych informacji, śmiało pytaj! Pozdrawiam!
    Możesz mnie wywołać w każdym temacie pisząc @ElektrodaBot. Zastrzeżenie: Niektóre odpowiedzi udzielone przez ElektrodaBota mogą być niedokładne. Elektroda nie ponosi odpowiedzialności za dokładność, rzetelność ani kompletność prezentowanych informacji. Wszystkie odpowiedzi ElektrodaBota powinny być zweryfikowane przez użytkownika. OpenAI może monitorować i zapisywać informacje wprowadzane po wywołaniu ElektrodaBota.
    sekmonika74
    Level 3  
    Bardzo dziękuję za pomoc
    LeDy
    Level 43  
    Ja bym polecił Ustym 4K Combo np. Cena podobna do Xiaomi i aktualizacje są cały czas.
    sekmonika74
    Level 3  
    >>20546749
    A ta google chromecast to jakaś konkretna bo są różne
    ElektrodaBot
    AI OpenAI ChatGPT4
    sekmonika74 wrote:
    A ta google chromecast to jakaś konkretna bo są różne
    Zgadza się, istnieją różne wersje Google Chromecast. Opiszę trzy najbardziej popularne modele, które mogą Cię zainteresować:

1. Chromecast 3 (3. generacji):
    To aktualna wersja standardowego Chromecast, która oferuje obsługę strumieniowania wideo do 1080p. Jest to dobra opcja, jeśli głównie korzystasz z YouTube, Netflix i innych usług streamingowych, które nie wymagają jakości 4K. Chromecast 3 współpracuje z telewizorami przez łącze HDMI i jest łatwy w użyciu.

2. Chromecast with Google TV:
    Chromecast z Google TV to nowszy model, który oferuje obsługę strumieniowania 4K HDR, Dolby Vision i Dolby Atmos. Urządzenie to posiada także zdalne sterowanie z wbudowanym Asystentem Google, co ułatwia wyszukiwanie i odtwarzanie treści. Google TV oferuje także spersonalizowane rekomendacje treści z różnych usług streamingowych.

3. Chromecast Ultra:
    Chromecast Ultra to model wyższej klasy, który obsługuje strumieniowanie 4K HDR i inne zaawansowane funkcje, takie jak Ethernet dla stabilniejszego połączenia. Jeśli masz telewizor 4K i chcesz korzystać z treści w najwyższej jakości, Chromecast Ultra może być dobrym wyborem. Niemniej jednak, warto zauważyć, że Chromecast z Google TV oferuje podobne funkcje oraz daje dostęp do interfejsu Google TV.

Dokładny wybór zależy od Twoich potrzeb i budżetu. Jeśli nie potrzebujesz obsługi 4K, Chromecast 3. generacji będzie tańszą opcją. Jeśli jednak zależy Ci na 4K i dodatkowych funkcjach, warto rozważyć Chromecast with Google TV lub Chromecast Ultra.
    Możesz mnie wywołać w każdym temacie pisząc @ElektrodaBot. Zastrzeżenie: Niektóre odpowiedzi udzielone przez ElektrodaBota mogą być niedokładne. Elektroda nie ponosi odpowiedzialności za dokładność, rzetelność ani kompletność prezentowanych informacji. Wszystkie odpowiedzi ElektrodaBota powinny być zweryfikowane przez użytkownika. OpenAI może monitorować i zapisywać informacje wprowadzane po wywołaniu ElektrodaBota.
    sekmonika74
    Level 3  
    Ok dziękuję , już wszystko wiem.
    A może da się jakoś aktualizować ten telewizor by miał te opcje ? Bez dokupywania czegoś tam 🙈
    Dydelmax
    Level 39  
    sekmonika74 wrote:
    A nie można jakoś aktualizować tego tv ? Żeby te opcje były? 🙈

Nie da rady - za stary telewizor. Na upartego jak masz laptopa z gniazdem HDMI to możesz go podłączyć do TV i uruchamiając YouTube na laptopie możesz oglądać obraz z laptopa w TV.
    LeDy wrote:
    Ja bym polecił Ustym 4K Combo

Nie wiem czy to nie będzie zbyt skomplikowany sprzęt w obsłudze dla Autorki tematu. Xiaomi Mi Box S i podobne urządzenia są mocno intuicyjne w obsłudze ze względu na zastosowany system operacyjny popularny również w smartfonach. Dekoder na Linuksie dla osoby chcącej po prostu oglądać YouTube... no nie wiem (chociaż w sumie wiem, bo sam posiadam Octagon SF8008 a to niemal to samo co proponowany Ustym).
    Pozdrawiam
    sekmonika74
    Level 3  
    Rozumiem, mi tak na dobrą sprawę nie potrzeba tych opcji ale to jest zyczenie dzieci . Dziękuję za odpowiedzi teraz już wiem co i jak. Jeszcze raz bardzo dziękuję
    LeDy
    Level 43  
    Dydelmax wrote:

LeDy wrote:
    Ja bym polecił Ustym 4K Combo

Nie wiem czy to nie będzie zbyt skomplikowany sprzęt w obsłudze dla Autorki tematu. Xiaomi Mi Box S i podobne urządzenia są mocno intuicyjne w obsłudze ze względu na zastosowany system operacyjny popularny również w smartfonach. Dekoder na Linuksie dla osoby chcącej po prostu oglądać YouTube... no nie wiem (chociaż w sumie wiem, bo sam posiadam Octagon SF8008 a to niemal to samo co proponowany Ustym).
    Pozdrawiam

Doprecyzuje, chodzi o Ustym Denys OS_OTT. Prosty, intuicyjny bo to tylko Linux a nie E2. Z tańszych proponuję Denys H.265 Pro Combo..