Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Hyundai i30 II - montaż sterownika zamka centralnego, łączenie przewodów, otwieranie, zamykanie

djey25 28 Apr 2023 10:15 381 6
    djey25
    Level 9  
    Cześć

Chce zamontować sterownik,wiem że muszę przeciąć przewód pinu 6,poodpinam pomarańczowy i biało czarny przewód w kierunku pinu a biały przewód w kierunku samochodu,tylko teraz proszę o mała pomoc, żółty przewód pod pin 23,ale tylko go łącze z tym przewodem?kierunki i domykanie szyb tak samo? Zależy mi na otwieraniu i zamykaniu, kierunku i domykanie są mniej istotne ale czy muszą być podłączone?

Hyundai i30 II - montaż sterownika zamka centralnego, łączenie przewodów, otwieranie, zamykanie
    Mój sterownik
    z dodatkowym przekażnikiem,zdj.podglądowe
    piotrekwoj1
    Level 41  
    A skąd masz tą instrukcję podpięcia zamykania i otwierania?
    djey25
    Level 9  
    Z neta, jak ktoś się orientuję w temacie to proszę o pomoc z tym żółtym przewodem,pod pin 23.
  • Helpful post
    gemiel
    Level 25  
    Ze schematu wynika, że podłączasz najpierw przewody sterownika do sterowania masą. Czyli nie używasz pomarańczowego ani pomarańczowo/czarnego.
    Przewody: czarny, żółty i żółto/czarny z wiązki sterownika podłączasz na stałe do masy.
    Biały ze sterownika podłącz do styku 85 przekaźnika dodatkowego. A biało/czarny do styku 87a przekaźnika, razem z końcówką przeciętego przewodu z pinu 6 kostki. Drugi koniec przeciętego przewodu podłącz do styku 30 przekaźnika.
    Do przewodu z pinu 23 (nie przecinasz go), podłączasz jedynie styk 87 przekaźnika.
    Czerwony przewód wiązki sterownika oraz styk 86 przekaźnika podłączasz do stałego plusa.
    djey25
    Level 9  
    Ja mam wersje bez dodatkowego przekaźnika to jest zdjęcie tylko podglądowe,ale ja chce wykorzystać sam sterownik on ma wbudowany przekaznik,czyli będzie tak, dobrze kombinuje:
    Przewody sterownika,pomarańczowy,biały,biało-czarny do pinu 6,a żółty podpinam do pinu 23 (nie przecinam),czarny i żółto-czarny masa,czerwony plus.
  • Helpful post
    gemiel
    Level 25  
    W takim wypadku żółto/czarny do masy, biało/czarny razem z pomarańczowym do pinu 6, a do drugiego końca przeciętego przewodu podłącz biały. Na tym rysunku z przekaźnikiem jest chyba błąd. Wydaje mi się, że nie ma połączenia pomiędzy 30 a 87a. Jest to raczej nieudolnie narysowana kotwiczka przekaźnika. Żółty do pinu 23.
    djey25
    Level 9  
    Podłączone dziękuję bardzo gemiel za pomoc.