witam
mam problem z tą drukarką
może po kolei
skończył się tusz, (drukarka nie stała długo jest używana 5 dni w tygodniu) wymieniłem jeden z nich na nowy. drukarka nie drukowała poprawnie - tak jak by tusz się zapowietrzył - wymieniony kolor nie pojawiał się na wydrukach.
wymieniłem wszystkie tusze na nowe zamienniki.
drukarka przestała drukować
puściłem parę razy czyszczenie głowicy
na drukarce po paru następnych bezskutecznych czyszczeniach zaczeły migać lampki i otrzymałem komunikat o zużytm elemenci i kontakt service.
użyłem programu ssc service 4.0
nie wiedziałem o co chodzi i parę razy zresetowałem licznik od poziomu tuszy.
zresetowałem licznik od pampersa
i drukarka ożyła.
ale pokazała mi, że poziom tuszy czarnego 0% ~ następny ~33% potem ~60% i ~90%
resety liczników od poziomu tuszu nic nie pomogły.
kupiłem nowy tusz czarny.
drukarka pokazała 100% czarnego, ale 0% magneta, ~ 30% następny i ok 60% ostatni.
trochę się wkurzyłem.
poza tym to co zauważyłem - to w monitorze od ssc w opcji head ink shot wcześniej było że głowica od czarnego wykonała ok. 17000 strzałów a magneta ok 3000
a po wymianie czarnego tuszu, wyskoczyło, że czarna wykonała 1000 strzałów, a magneta ok. 8000 .
czy ktoś ma może zrzut pamięci od tego czorta? i czym go zgrać
mam problem z tą drukarką
może po kolei
skończył się tusz, (drukarka nie stała długo jest używana 5 dni w tygodniu) wymieniłem jeden z nich na nowy. drukarka nie drukowała poprawnie - tak jak by tusz się zapowietrzył - wymieniony kolor nie pojawiał się na wydrukach.
wymieniłem wszystkie tusze na nowe zamienniki.
drukarka przestała drukować
puściłem parę razy czyszczenie głowicy
na drukarce po paru następnych bezskutecznych czyszczeniach zaczeły migać lampki i otrzymałem komunikat o zużytm elemenci i kontakt service.
użyłem programu ssc service 4.0
nie wiedziałem o co chodzi i parę razy zresetowałem licznik od poziomu tuszy.
zresetowałem licznik od pampersa
i drukarka ożyła.
ale pokazała mi, że poziom tuszy czarnego 0% ~ następny ~33% potem ~60% i ~90%
resety liczników od poziomu tuszu nic nie pomogły.
kupiłem nowy tusz czarny.
drukarka pokazała 100% czarnego, ale 0% magneta, ~ 30% następny i ok 60% ostatni.
trochę się wkurzyłem.
poza tym to co zauważyłem - to w monitorze od ssc w opcji head ink shot wcześniej było że głowica od czarnego wykonała ok. 17000 strzałów a magneta ok 3000
a po wymianie czarnego tuszu, wyskoczyło, że czarna wykonała 1000 strzałów, a magneta ok. 8000 .
czy ktoś ma może zrzut pamięci od tego czorta? i czym go zgrać