Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[BK7231N/CB2S] Andeli 2 Gang inteligentny przełącznik z RF: konfiguracja TuyaMCU

cadseubi 21 May 2023 00:33 678 14
phoenixcontact
This content has been translated flag-en » flag-pl View the original version here.
    cadseubi
    Level 3  
    Cześć,
    Sflashowałem ten 2-krotny inteligentny przełącznik, uzyskałem połączenie Wi-Fi i otworzyłem stronę aplikacji internetowej. Spodziewałem się, że otrzymam konfigurację GPIO z firmware Tuya, niestety dostałem komunikat, że uzyskanie GPIO nie było możliwe, ponieważ firmware był albo customowy, albo TuyaMCU. Więc okazało się to trudniejsze niż się spodziewałem.
    Urządzenie nadal działa nawet bez jakiejkolwiek konfiguracji (wciśnięcie przycisków uruchamia przekaźniki). Przełącznik można uruchomić za pomocą pilota, a nawet to nadal działa, sparowałem go i uruchomiłem za pomocą pilota RF.

Połączyłem się z Wi-Fi i MQTT, ale nie mogłem połączyć się z asystentem domowym, chyba dlatego, że urządzenie nie jest skonfigurowane

Znalazłem trzy pliki konfiguracyjne cloudcuttera, które są bardzo zbliżone do moich potrzeb, „tuya-generic-wifi-switch-***.json” prawie takie same dpidy Tuya, które mogłyby działać z niewielkimi modyfikacjami. Ale kiedy upuściłem je jako szablony OBK, wygenerowały bezsensowne skrypty, tylko nagłówek.

Skąd mam wiedzieć, czy moje jest urządzeniem TuyaMCU? Widzę, że niektórzy ludzie są w stanie uzyskać informacje jako „TuyaMCU: T1616-N TH 2720E (ATTINY1616)” Jak mogą to uzyskać? W przypadku TuyaMCU, rozumiem, że potrzebny jest jakiś plik autoexec.bat z poleceniami do mapowania dpidów urządzenia Tuya. Widziałem kilka przykładów plików autoexec.bat i stworzyłem jeden. Zastosowałem to, ale nie działało, więc usunąłem je i uruchomiłem ponownie. Ale teraz nadal mam sześć przycisków w aplikacji, które nie zniknęły (dlaczego?).

Widzę, że są też inni kierowcy. Zastanawiam się, czy mógłbyś dać mi wskazówki, jak postępować. Z góry dziękuję.
    Załączam kilka zdjęć i plików, które dostałem od Tuya iot lub sam stworzyłem.

[BK7231N/CB2S] Andeli 2 Gang inteligentny przełącznik z RF: konfiguracja TuyaMCU [BK7231N/CB2S] Andeli 2 Gang inteligentny przełącznik z RF: konfiguracja TuyaMCU
  • phoenixcontact
  • Helpful post
    p.kaczmarek2
    Moderator Smart Home
    Witaj, przede wszystkim pamiętaj, że zawsze możesz wypróbować tę metodę, aby uzyskać ustawienia GPIO na dowolnym urządzeniu innym niż TuyaMCU:

cadseubi wrote:

Urządzenie nadal działa nawet bez jakiejkolwiek konfiguracji (wciśnięcie przycisków uruchamia przekaźniki). Przełącznik można uruchomić za pomocą pilota, a nawet to nadal działa, sparowałem go i uruchomiłem za pomocą pilota RF.

Oznacza to, że jest to TuyaMCU

Twoja konfiguracja wydaje się dobra, ale może trzeba ustawić bod? Oto zmodyfikowana wersja:

startDriver TuyaMCU
    tuyaMcu_setBaudRate 115200

setChannelType 1 toggle
    setChannelType 2 toggle
    setChannelType 16 toggle

setChannelType 7 TextField
    setChannelType 8 TextField
    setChannelType 14 TextField

linkTuyaMCUOutputToChannel 1 1 1
    linkTuyaMCUOutputToChannel 2 1 2

linkTuyaMCUOutputToChannel 7 2 7
    linkTuyaMCUOutputToChannel 8 2 8

linkTuyaMCUOutputToChannel 14 2 14
    linkTuyaMCUOutputToChannel 16 1 16

Zobacz więcej przykładów na:
    https://github.com/openshwprojects/OpenBK7231T_App/blob/main/docs/autoexecExamples.md

cadseubi wrote:
    Zastosowałem to, ale nie działało, więc usunąłem je i uruchomiłem ponownie. Ale teraz nadal mam sześć przycisków w aplikacji, które nie zniknęły (dlaczego?).

Dzieje się tak, ponieważ typy kanałów pozostają w pamięci, możesz je zobaczyć w aplikacji internetowej:
    [BK7231N/CB2S] Andeli 2 Gang inteligentny przełącznik z RF: konfiguracja TuyaMCU
    Możesz ustawić je z powrotem na żadne

cadseubi wrote:

Skąd mam wiedzieć, czy moje jest urządzeniem TuyaMCU?

Utwórz prosty plik autoexec.bat, najpierw z domyślną szybkością i sprawdź, czy działa (spróbuj sterować pojedynczym przekaźnikiem), a jeśli nie działa, spróbuj z dużą szybkością i sprawdź ponownie. Możesz także wyszukać komunikaty dziennika w dzienniku aplikacji OBK Web App, aby dowiedzieć się, czy TuyaMCU odpowiada na ping Heartbeat.
    Możesz także użyć analizatora TuyaMCU (bez flashowania obk), jeśli wiesz, jak bezpiecznie przechwytywać pakiety UART:
    https://www.elektroda.com/rtvforum/viewtopic.php?p=20528459#20528459

cadseubi wrote:

Widzę, że niektórzy ludzie są w stanie uzyskać informacje jako „TuyaMCU: T1616-N TH 2720E (ATTINY1616)” Jak mogą to uzyskać?

Dla mnie wygląda na to, że odczytali oznaczenie z PCB i/lub z chipa.

cadseubi wrote:

Widzę, że są też inni kierowcy. Zastanawiam się, czy mógłbyś dać mi wskazówki, jak postępować. Z góry dziękuję.
    Załączam kilka zdjęć i plików, które dostałem od Tuya iot lub sam stworzyłem.

Mogę Ci pomóc krok po kroku, jeśli masz inne urządzenia, po prostu utwórz dla nich osobne tematy. Ponadto, kiedy zakończymy pracę nad Twoim obecnym urządzeniem, dodam ten link do tematu do naszej listy szablonów: https://openbekeniot.github.io/webapp/devicesList.html, więc jeśli masz dodatkowe informacje na temat swojego urządzenia (gdzie czy był kupiony? może nazwa modelu?) proszę dodać w następnym poście

cadseubi wrote:

Połączyłem się z Wi-Fi i MQTT, ale nie mogłem połączyć się z asystentem domowym, chyba dlatego, że urządzenie nie jest skonfigurowane

W przeszłości wykrywanie HASS nie działało dla TuyaMCU, ale na razie powinno działać, o ile ustawisz coś takiego:

setChannelType 1 Toggle

To powinno wystarczyć, aby kanał pojawił się w HA przez Discovery. Oczywiście najpierw musisz ustawić typ na Toggle (za pomocą skryptu lub aplikacji internetowej), a następnie wykonać Home Assistant Discovery:

Dodano po 1 [godzinach] 59 [minutach]:

Przy okazji, właśnie przetestowałem (i opisałem) test wykrywania TuyaMCU Dimmer (Przełącz kanał + kanał Dimmera) tutaj:
    https://www.elektroda.com/rtvforum/viewtopic.php?p=20588750#20588750
    Wygląda na to, że działa poprawnie, więc wszystko powinno być w porządku.
  • phoenixcontact
    cadseubi
    Level 3  
    Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź!!
    Zmieniłem, nadal nie działa
    Jestem również w stanie dokonywać aktualizacji OTA, nie wiem, dlaczego nie mogę przynajmniej uruchomić przycisków przełączania lub podświetlenia
    Jedyna być może sensowna wiadomość, jaką udało mi się do tej pory uzyskać, to:
    „ExtraDebug: TuyaMCU: TuyaMCU heartbeat_valid = 0, product_information_valid = 0, self_processing_mode = 1, wifi_state_valid = 0, wifi_state_timer = 0”
    Ponadto po flashowaniu lampka Wi-Fi na urządzeniu zawsze migała. Myślałem, że raportowanie nie jest ważne
    Autoexec napisałem na ślepo, bez żadnej wiedzy. może powinienem włożyć w to coś więcej niż tylko dpidy Tuya? Muszę zbadać i dowiedzieć się więcej, aby lepiej zrozumieć, co robię. Dziękuję również za wszystkie linki, które mi wczoraj przesłaliście.

Edytuj — na stronie aplikacji znajduje się również komunikat „boot incompletes 1”. Widzę też, że niektórzy ludzie używają „bool” lub „var” jako typów danych zamiast liczb, ale nie byłem w stanie porównać/znaleźć listy typów danych
  • Helpful post
    p.kaczmarek2
    Moderator Smart Home
    Twój autoexec.bat wygląda zaskakująco dobrze. Powiedziałbym, że dobrze to zrobiłeś, ale dobra, zróbmy to inaczej.
    1. ustaw ten autoexec.bat:

startDriver TuyaMCU

2. uruchom ponownie
    3. otwórz aplikację internetową -> Dzienniki
    4. naciśnij przyciski na przełączniku, aby przekaźnik się zmienił, spójrz na log i skopiuj go tutaj - czy są odbierane jakieś pakiety TuyaMCU?
    5. Jeśli nie, zmodyfikuj plik autoexec.bat:

startDriver TuyaMCU
    tuyaMcu_setBaudRate 115200

6. zapisz, uruchom ponownie
    7. naciśnij przyciski na przełączniku, aby przekaźnik się zmienił, spójrz na log i skopiuj go tutaj - czy są odbierane jakieś pakiety TuyaMCU?

W 99% przypadków powinieneś otrzymać logi TuyaMCU w jednej z dwóch kombinacji, które powiedziałem (domyślna prędkość transmisji lub wysoka prędkość 115200).

cadseubi wrote:

Ponadto po flashowaniu lampka Wi-Fi na urządzeniu zawsze migała. Myślałem, że raportowanie nie jest ważne

To jest wskaźnik stanu Wi-Fi. Pokazuje, że konfiguracja TuyaMCU Wi-Fi nie jest gotowa. OpenBeken może ustawić go w stan „skonfigurowany”, gdy komunikacja będzie działać. Domyślnie OpenBeken będzie raportował stan „skonfigurowany” do TuyaMCU tylko wtedy, gdy ma połączenie MQTT, ale możesz to zmienić, dodając tę linię do autoexec.bat:

tuyaMcu_defWiFiState 4

Więcej informacji tutaj: https://www.elektroda.com/rtvforum/viewtopic.php?p=20483899#20483899

Dodano po 9 [minutach]:

Możesz także wykonać tę operację:

i opublikuj tutaj plik binarny, mogę spróbować wyodrębnić z niego ustawienia szybkości transmisji.
    Oto przykład:
    cadseubi
    Level 3  
    Zmiana szybkości transmisji nie pomogła.
    Jedyną wiadomością od Tuyi jest ta:
    „ExtraDebug: TuyaMCU: TuyaMCU heartbeat_valid = 0, product_information_valid = 0, self_processing_mode = 1, wifi_state_valid = 0, wifi_state_timer = 0”
    Czy mam rację, sądząc, że może to oznaczać nieprawidłowe bicie serca, nieprawidłowe informacje o produkcie, samodzielne przetwarzanie urządzenia bez połączenia, nieprawidłowy stan_wifi? TuyaMCU nie odpowiada na ping Heartbeat? (przy okazji, skąd pochodzi ping Heartbeat?)
    Brak komunikatów, gdy przełączam przełączniki.
    Widzę również komunikat „boot incompletes 1” na stronie aplikacji, ale nie wiem, czy ma to znaczenie. Komunikaty dziennika przy starcie wydają się OK, sterownik TuyaMCU jest aktywowany
    Zrobiłem ekstrakcję GPIO/szablonu, ale EasyGuiFlasher nie mógł go zdekodować (to samo, co już się stało podczas flashowania). Załączam plik. Patrzyłem na zawartość, ale nic nie mogłem znaleźć.
    Aby sprawdzić, czy dobrze zrozumiałem, w poleceniu „linkTuyaMCUOutputToChannel xyz” x to dpid, y to typ zmiennej (1=bool, 2=val, 3=???, 4=enum, 5=... .???) a z to wybrany przez nas kanał, dowolna liczba z zakresu 1-32 ?
    p.kaczmarek2
    Moderator Smart Home
    Załączony plik wskazuje użycie 9600 bodów:
    która jest domyślną wartością bodową TuyaMCU:

dokument linkTuyaMCUOutputToChannel można znaleźć tutaj: https://github.com/openshwprojects/OpenBK7231T_App/blob/main/docs/commands.md

Ta linia:

heartbeat_valid = 0,

powinien pokazać 1 dla poprawnej konfiguracji.

Niekompletne rozruchy można zignorować, oznacza to po prostu, że wykonałeś szybkie wyłączenie/włączenie urządzenia. Pięć szybkich włączeń/wyłączeń urządzenia włączy tryb AP/Safe.

Jak sflashowałeś urządzenie? Czy nie zerwałeś połączenia między TuyaMCU a modułem WiFI? Czy naprawiłeś ślady po tymczasowym odłączeniu TuyaMCU?

Możesz wrzucić zdjęcie swojej PCB?
    cadseubi
    Level 3  

Właśnie wylutowałem gorącym powietrzem moduł CB2S, sflashowałem i ponownie zlutowałem. Jest to łatwe do zrobienia, jest tylko sześć dużych podkładek. Zasilanie, uziemienie, RX i TX muszą na pewno działać, w przeciwnym razie nie mógłbym uzyskać dostępu do aplikacji, połączenia z siecią, tò MQTT itp.

Edytuj Kilka razy flashowałem też OTA
    TuyaMCU to tylko protokół zakodowany w module CB2S. To nie jest osobne urządzenie, prawda?
  • Helpful post
    p.kaczmarek2
    Moderator Smart Home
    MCU, które kontroluje wszystko, jest oznaczone jako U1 na twojej płycie. Przyciski, przekaźniki i diody LED są podłączone do U1. Widzę oznaczenie na twoim zdjęciu, ale jest ono zbyt niewyraźne, aby je odczytać.

TuyaMCU to protokół komunikacyjny używany do wymiany danych między modułem WiFi a tym MCU za pośrednictwem UART.

cadseubi wrote:
    Zasilanie, uziemienie,

Najprawdopodobniej działają, ponieważ działa oprogramowanie układowe.

cadseubi wrote:
    RX i TX muszą na pewno działać

Wygląda na to, że nie działają, ponieważ nie masz komunikacji TuyaMCU z szybkością 9600 bodów. Nie słyszysz nawet bicia serca, ani przy 9600, ani przy 115200.

Proszę zapoznać się z tym tematem:
    https://www.elektroda.com/rtvforum/topic3971440.html
    Ten użytkownik miał również włącznik światła z protokołem TuyaMCU. Właśnie użył tego autoexec.bat:

startDriver TuyaMCU

i to wystarczyło, aby po naciśnięciu przycisków uzyskać dzienniki TuyaMCU w dzienniku aplikacji internetowej.
    Ten temat może być trudny do śledzenia, ponieważ zredagował pierwszy post po mojej prośbie o autoexec.bat, ale powinieneś zrozumieć, że to działa….

Jeśli to nadal nie działa, możemy spróbować debugować problem z przylutowaniem konwertera USB do UART do pierwszej linii TXRX, a następnie RXTx na płytce drukowanej i spróbować przechwycić pakiety - sprawdź, czy OpenBeken jest wysyłanie czegoś i czy to coś naprawdę dociera do TuyaMCU.

Możesz też spróbować sprawdzić multimetrem (ale z wlutowanym CB2S byłoby to trudne?), czy pady TX/RX idą do MCU na płytce i do których pinów?
    cadseubi
    Level 3  
    TuyaMCU to Holtek BS86D12C. Na pinach 22-23 jest ciągłość TX/RX. Kiedy wysyłam polecenia TuyaMCU z konsoli internetowej, otrzymuję potwierdzenie; najwyraźniej wiadomości są wysyłane, ale nie są odbierane. Zastanawiam się, może powinniśmy również powąchać nienaruszone oprogramowanie Tuya i zobaczyć, co wysyła jako pierwsze wiadomości, jeśli Tuya dokonał zmian. A może gdzieś popełniam jakiś błahy błąd, tak duży i tak blisko mnie, że nie widzę. A może masz rację, z jakiegoś powodu nowe oprogramowanie układowe nie wysyła lub nie odbiera prawidłowo. Ale teraz mam dużo do przeczytania, przesłaliście mi ogromną ilość informacji.
    p.kaczmarek2
    Moderator Smart Home
    Możesz przywrócić kopię zapasową oprogramowania układowego CB2S (jeśli ją masz) lub użyć innego przełącznika do przechwytywania pakietów. Po prostu zasil go z 3,3 V (lub 5 V do AMS1117 3,3 V LDO) i zacznij przechwytywać pakiety w RealTerm, zacznij naciskać przyciski itp. Następnie możesz także przeglądać i dekodować pakiety TuyaMCU w naszym TuyaMCUAnalyzer:
    https://www.elektroda.com/rtvforum/viewtopic.php?p=20528459#20528459
    cadseubi
    Level 3  

Cześć,
    Przepraszam, że tak późno, ale byłem zajęty innymi sprawami.
    Miałeś rację, to był tylko problem z lutowaniem. Teraz działa dobrze.
    Widziałem, że tylko kanały boolowskie są publikowane przez odkrycie MQTT HA. Mogę zignorować wykrywanie HA i utworzyć wszystkie urządzenia za pomocą skryptu w HA (patrz załączony skrypt, przetestowany i działający na mojej instancji HA). Istnieją jednak pewne problemy z tym podejściem, takie jak fakt, że zmiany w danych urządzenia nie są automatycznie korygowane w HA (na przykład wersja oprogramowania, ale także IP, identyfikator urządzenia ...). Czy istnieje sposób, abyśmy mogli uzyskać dostęp i zapisać własne dane konfiguracyjne MQTT bezpośrednio w urządzeniach, coś w postaci pliku skryptu, abyśmy mogli dostosować wykrywanie HA?
    Mam ponad trzydzieści takich przełączników do sflashowania, a także inne problemy do rozwiązania, więc będę działać powoli. Jeśli jednak się zgodzisz, na koniec mogę spróbować zebrać wszystkie uporządkowane w podsumowaniu ze zdjęciami, linkami itp. (jak widziałem, jak robili to inni).
    p.kaczmarek2
    Moderator Smart Home
    Masz rację, tylko kanały przełączników (boolowskie) z twojego urządzenia TuyaMCU są obecnie obsługiwane w Home Assistant Discovery:

{
      "result": {
        "category": "kg",
        "functions": [
          {
            "code": "switch_1",
            "dp_id": 1,
            "type": "Boolean",
            "values": "{}"
          },
          {
            "code": "switch_2",
            "dp_id": 2,
          },
          {
            "code": "countdown_1",
            "dp_id": 7,
            "type": "Integer",
            "values": "{\"unit\":\"s\",\"min\":0,\"max\":86400,\"scale\":0,\"step\":1}"
          },
          {
            "code": "countdown_2",
            "dp_id": 8,
          },
          {
            "code": "relay_status",
            "dp_id": 14,
            "type": "Enum",
            "values": "{\"range\":[\"power_on\",\"power_off\",\"last\"]}"
          },
          {
            "code": "switch_backlight",
            "dp_id": 16,
          }
        ],
        "status": [
          {
            "code": "switch_1",
            "dp_id": 1,
          },
          {
            "code": "switch_2",
            "dp_id": 2,
          },
          {
            "code": "countdown_1",
            "dp_id": 7,
          },
          {
            "code": "countdown_2",
            "dp_id": 8,
          },
          {
            "code": "relay_status",
            "dp_id": 14,
            "type": "Enum",
            "values": "{\"range\":[\"power_on\",\"power_off\",\"last\"]}"
          },
          {
            "code": "switch_backlight",
            "dp_id": 16,
          }
        ]
      },
      "success": true,
      "t": 1684579900243,
      "tid": "4cfb670ff6fc11edb8e6f637b158923e"
    }

ale nie jestem pewien, co jeszcze chciałbyś tam wspierać? Czy potrzebujesz odliczania Tuya w Home Assistant? Możesz rozwinąć temat, bo nie bardzo wiem o co Ci chodzi.

Mogę spróbować dodać obsługę Discovery dla typu kanału, którego brakuje.

Szczegółowy opis tych przełączników byłby świetny!
    cadseubi
    Level 3  
    Cóż, zgadzam się z tym, co jest już dostępne.
    Pomyślałem tylko, że może mógłbyś rozważyć dodanie do autoexec.bat innego pliku, czegoś w rodzaju pliku „mqtt.cfg”, który użytkownicy mogliby wypełnić własnymi danymi.
    Z jednej strony nie można zapewnić wsparcia dla tysięcy różnych urządzeń, które pojawiają się i wchodzą na rynek.
    Z drugiej strony Home Assistant ma kilka platform MQTT i z czasem będą dodawane nowe, więc obsługa wszystkich byłaby czasochłonna i mało interesująca (platformy MQTT obsługują głównie formatowanie i przetwarzanie danych przez HA ).
    Chodzi o to, abyśmy my jako użytkownicy mogli się tym zająć - moglibyśmy wypełnić plik mqtt.cfg znajdujący się przez Ciebie wewnątrz urządzenia i uzyskać pełną kontrolę nad konfiguracją HA MQTT. Dane takie jak identyfikator urządzenia, adres IP, wersja oprogramowania nie byłyby dostarczane przez użytkowników, ale udostępniane przez oprogramowanie układowe jako zmienne, dzięki czemu zmiany/aktualizacje urządzenia byłyby automatycznie udostępniane wykrywaniu HA. Ale wszystkie inne dane byłyby wypełniane przez użytkowników, tak jak dzieje się to już w przypadku pliku autoexec.bat
    Tylko pomysł.

Sflashowałem kilka moich przełączników ANDELI bez ich wylutowywania, przylutowałem tylko cztery przewody do PCB bez jakichkolwiek zmian na PCB i działało, aż...
    Ostatnie kilka razy sflashowałem dziś rano. Flashowanie powiodło się, CRC pasuje do 0xBF21E437! , ale... Tym razem bez hotspotu!!!
    Mam wątpliwości co do wylutowania CB2S - jest to czasochłonne i istnieje ryzyko, że nie rozwiąże problemu (CRC jest dopasowane, więc co jeszcze? Czy problem nie powinien leżeć gdzie indziej?) Czy pomogłoby/było ryzykowne spróbować przywrócić część RF lub usunąć wszystko?
    Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i rady

EDIT - problem rozwiązany. Wykonuję całą konfigurację, gdy płytka drukowana jest nadal podłączona do przewodów włosów. Hotspot pojawia się, gdy odłączę przewody RX/TX.

EDYCJA 2 - Anulowano
    cadseubi
    Level 3  

Cześć,
    Liczniki czasu w moich przełącznikach nie działają już z wersjami oprogramowania wyższymi niż 1.17.161!!!
    Do tej pory wartość wpisana w polu tekstowym wyzwalała przełączenie po odpowiedniej liczbie sekund.
    Teraz, przy wydaniach wyższych niż 161, kiedy wpisuję wartość w polu tekstowym, odliczanie już się nie rozpoczyna i zwraca 16777216 dla 1, 33554432 dla 2, 50331648 dla 3 ...
    Czy zmieniłeś typy danych lub formatowanie w polu tekstowym?
    Oto przykład pliku autoexec, który działa z wersją 1.17.161, ale nie z wersją 1.17.162. Czy powinienem coś zmienić?

StartDriver TuyaMCU
    // niech kanał 1 i 2 będzie dpid1 i dpid2 - włącz/wyłącz 1 i 2 - Boolean
    setChannelType 1 przełącznik
    setChannelType 2 przełącza
    // niech kanał 16 będzie dpid16 - backlight - Boolean
    setChannelType 16 przełączników
    // niech kanał 7 i 8 będzie dpid7 i dpid8 - timer 7 i 8 - może wynosić od 0 do 86400 sekund - liczba całkowita
    setChannelType 7 Pole tekstowe
    setChannelType 8 TextField
    // niech kanał 14 będzie dpid14 - on-off-memory - Enum
    setChannelType 14 pole tekstowe
    linkTuyaMCUOutputToChannel 1 bool 1
    linkTuyaMCUOutputToChannel 2 bool 2
    linkTuyaMCUOutputToChannel 16 bool 16
    linkTuyaMCUOutputToChannel 7 val 7
    LinkTuyaMCUOutputToChannel 8 val 8
    linkTuyaMCUOutputToChannel 14 enum 14
    p.kaczmarek2
    Moderator Smart Home
    Dziękujemy za zgłoszenie. W tym zatwierdzeniu musiał wystąpić błąd:
    https://github.com/openshwprojects/OpenBK7231T_App/commit/9c4ae0653d983482d16c16b52f0964d4bf5c332e
    Zbadam i wypuszczę poprawkę.

Dodano po 1 [minutach]:

Huh, chyba wiem, co mogło się stać.

Dodano po 25 [minutach]:

@cadseubi czy możesz sprawdzić tę kompilację? https://github.com/openshwprojects/OpenBK7231T_App/releases/tag/1.17.166