Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Renault trafic 2016r wszystko jest dobrze a kompresor klimy nie dziala

Bartg111 23 May 2023 12:05 225 6
    Bartg111
    Level 2  
    Renault trafic 2016r 1.6 dci 125km problem polega na tym że nie spina kompresor.
    Klima nabita jest ciśnienie
    Bezpieczniki sprawdzone
    Przekaznik w skrzynce obok akumulatora działa
    Kompresor na krótko spina
    Po zainicjowaniu testu komputerkiem (autelem)podczas testu wszystko działa
    W momencie gdy samochód odpalam i włączam guzik ac startują wentylatory a kompresor nie. Czy ktoś ma może jakiś pomysł prosił bym o pomoc w rozwikłaniu tej zagadki pozdrawiam.
    Bartg111
    Level 2  
    Jak wyżej napisałem (ciśnienie jest klima nabita) książkowo 😉. Brak zasterowania na kompresor. Jednak sądzę że wina jest gdzieś w instalacji (kabelek przerwany lub zielony auto miało dzwona z przodu może ma to coś wspólnego chodź przez chwilę wykluczyłem tą opcję bo wszystko ruszało podczas testu komputerem ale z komputera dostaję bezpośrednio sygnał na kompresor i wtedy działa myślę że może być coś z wiazka od czujnika ciśnienia gdy mierzyłem sygnałowy kabelek przy czujniku to kompresor się załączał bez dawania masy czy plusa tak poprostu dotknolem czubkiem testera przewodów i pyk kompresor chodzi wskazania z tego przewodu wąchały się 0,1/02,v wymieniłem czujnik na nowy to samo. Tymczasowo dałem kabelek od przekaznika wentylatorów do przekaźnika kompresora i gdy włączam guzik ac startują wentylatory i kompresor na pierwszym biegu.
    milejow
    Level 43  
    Jakie ciśnienie w klimie widzi sterownik silnika?
    Aleksander_01
    Level 42  
    Pytania :
    sadek1979 wrote:
    kolego a co bloki pomiarowe mówią ??? jakie ciśnienie klimatyzacji i ile czynnika nabite ???

oraz
    milejow wrote:
    Jakie ciśnienie w klimie widzi sterownik silnika?

Odpowiedź :
    Bartg111 wrote:
    Jak wyżej napisałem (ciśnienie jest klima nabita) książkowo

Czego się czepiacie człowieka, przecież książkowo nabił, a wy z uporem maniaka o jakiś tam blokach pomiarowych.
    Bartg111
    Level 2  
    Przecież nie napisałem (klima nabita )książkowo tylko (ciśnienie klima nabita) książkowo. Nie rozumiem po co jakieś durne nic nie wnoszące do problemu przemyślenia. W pierwszym poście jest napisane co jest dobrze a co nie. Pytanie chyba proste co po za tymi rzeczami może być nie tak. To nie mam pisać o wskazaniach z ciśnienia itd. Jak wyżej napisałem że to jest sprawdzone i jest OK. Temat uważam za zamknięty dam sobie radę. Pozdrawiam!
    Bartg111
    Level 2  
    Dziękuję wszystkim za uwagę to było bardzo konkretne i pomocne pozdrawiam . Temat zamknięty