Z jednej strony Cyfra plus lepsza gdy chce się rozdzielić na więcej niż 1 telewior, choć na stronie:
http://www.cyfraplus.pl/home_pro.html takowej możliwości nie znalazłem.
A co do ceny, Polsat jest jednak trochę tańszy, ja mam jak narazie pakiet za 9,90zł, zaś w cyfrze plus najtańszy to 19zł (pomijając promocje do 5 czy 10 miesięcy taniej o 50%).
A w tym za 19zł jest niewiele więcej niż w tym w Polsacie za 9,90zł.
tak jak teraz przez meisiąc mam wszystkie programy oprócz HBO i HD, a gdybym chciał zachować dotychczasowe programy musiałbym zakupić pakiecik za 87,80zł miesięcznie i dodatkowo miałbym jeszcze 3 programy HBO + oczywiście 2 CineMax-y.
Natomiast w cyfrze aby mieć przyjemność oglądania CINEMAX-ów, HBO musiałbym płacić: 147 ZŁOTYCH miesięcznie więc jest trochę różnica między 87zł a 147zł. W Polscie mam 64 kanały polskie, zaś w cyfrze 78. Tylko chyba w cyfrze są wszystkie programy polskie uwzględnione, a w polsacie same kodowane chyba. Choć teraz jak wyszukuję porgramy to mi pokazuje w polsacie że znaleziono 74 programy kodowane + bodajrze ok 105 niekodowanych (może policzyło z HD).
Poczekam jeszcze kilka lat może będzie taniej 8)
A teraz mam takie pytanie:
Ten mój dekoder MINI a konkretnie zasilacz cały czas jest gorący, nie zależnie czy dekoder jest włączony czy nie. W związku z tym mam pytanie; czy mogę np. na noc wyłączać zasilacz z sieci ?
Nie ucierpi dekoder przy takim wyłączaniu ? Bo za każdym razem jak wyłącza to potem coś sobie tam przez chwile wczytuje zanim się uruchomi. A skoro się grzeje to i pewnie prąd zużywa, nie dużo mniej niż podczas pracy, podejrzewam ok. 10W w stanie czuwania jak nie więcej, podczas pracy 20W.
A jeszcze tak w sprawie tej jakości, teraz mam antenę ustaioną na jakość 73% więc narazie nie będę kręcił, ale gdybym miał np. jakość 90% to da się zauważyć różnicę w jakości obrazu ?? Teraz mam telewizor kineskopowy, a np. na LCD te różnice będą większe ?? Bo teraz jak miałem jakość 40% to specjalnie różnicy nie było widać, tylko że wówczas się nie wpatrywałem, więc nie wiem jak z bliska było.