Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Logitech z2300 w aucie VW Golf IV: jaki wzmacniacz wybrać, czy ma sens montaż?

Maciejos_47 25 May 2023 22:35 93 7
    Maciejos_47
    Level 3  
    Witam posiadam Logitech z2300
    Chciałbym zamontować go w aucie VW golf IV dokupić tylko wzmacniacz radio mam orginalne VW lecz będę je wymieniać na jakiegoś pioniera teraz pytanie jaki wzmacniacz kupić do tego suba czy wogóle ma to sens montować go w auci? Zachęcają mnie stosunkowo niskie koszta by tylko muszę kupić wzmacniacz .
    JacekCz
    Level 39  
    Maciejos_47 wrote:
    czy wogóle ma to sens montować go w auci

nie
    Maciejos_47
    Level 3  
    JacekCz wrote:
    nie

Dlaczego ? Możesz uargumentować to jakiś sposób?
  • Helpful post
    JacekCz
    Level 39  
    1. nadwyżka mocy nad typówkami samochodowymi 40-50 W jest żadna *) nie jest to słyszalne w obiektywnym teście
    2. domówki nie wytrzymają -20 +60 C, wilgoć, kondensacja, paląca susza + wibracje
    3. wydajność głośnika. Moze sie okazać, ze małą przebitka mocy elektrycznej + gdyby była niższa wydajność (głośniki optymalizowane na jakość a nie hałas) , będzie ciszej a nie głośniej

*) żeby było jawne, przypuszczam mam 2x więcej lat od ciebie, i nigdy nie subowałem swoich samochodów, choć zdarzyło się (w ramach założonego budżetu) z maksymalną jakością wypełnić fabryczne wnęki głośnikowe. Sporo problemów to wnosi, np zaraz się pojawia temat zasilania, akumulatora itd...
    Maciejos_47
    Level 3  
    Czyli co po prostu lepiej kupić odrazu jakiś typowy subwoofer samochodowy?i nie bawić się w takie przeróbki ?
    JacekCz
    Level 39  
    Maciejos_47 wrote:
    Czyli co po prostu lepiej kupić odrazu jakiś typowy subwoofer samochodowy?i nie bawić się w takie przeróbki ?

Kupić typowy unc unc.
    Lub nie kupowac wcale. Twoi koledzy albo szukają dodatkowych akumulatorów, wymieniają alternatory, ZAWSZE wloką dodatkową instalację. Trochę duży koszt dla auta które będzie niedługo złomowane, nie ?
    Maciejos_47
    Level 3  
    Masz racje dzięki za odp
    Maciejos_47
    Level 3  
    Nievma sensu inwestować za duże koszta