logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Arctis 9: Nie włączają się słuchawki, czerwona dioda gaśnie, brak połączenia z komp. i TV

dewimonzaaa 26 Maj 2023 21:48 5862 6
REKLAMA
  • #1 20595653
    dewimonzaaa
    Poziom 1  
    Kiedy próbuje włączyć słuchawki na chwile się pali kolor czerwony i potem gaśnie. Nie łaczy sie w ogole z kompem,i żeby w ogole podłaczyć do twl za pomocą Bluetootha musze podlaczyc do ladowania. Co mam zrobić?

• REKLAMA
  • #2 20596306
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15461
    dewimonzaaa napisał:
    Co mam zrobić?

Skoro
    dewimonzaaa napisał:
    musze podlaczyc do ladowania

to chyba oczywiste że wymienić baterie.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20625642
    aa0335608
    Poziom 1  
    Czy udało się naprawić? U mnie taki sam problem, a dodatkowo nie chcą się łączyć nawet po kablu. Czy najlepiej od razu kierować na reklamację?
  • REKLAMA
  • #4 20625658
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15461
    Reklamuj a nie myśl.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 21063366
    Rysio4001
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 1056
    Witam.
    dewimonzaaa napisał:
    Kiedy próbuje włączyć słuchawki na chwile się pali kolor czerwony i potem gaśnie.

sosarek napisał:
    dewimonzaaa napisał:
    Co mam zrobić?

Skoro
    dewimonzaaa napisał:
    musze podlaczyc do ladowania

to chyba oczywiste że wymienić baterie.

Niekoniecznie oczywiste, że akumulator do wymiany.
    Mam takie z identycznymi objawami na stole, i testuję.
    Akumulator jest na pewno sprawny (testowany). Ponadto obecnie ma napięcie 4,15V, i nawet na chwilę nie spada podczas próby włączenia słuchawek, tylko to jedno mignięcie czerwonej LED.
    Co ciekawe, po podłączeniu ładowarki pod mikro USB, sygnalizuje, że jest naładowany akumulator, i w czasie gdy jest podłączona ładowarka, słuchawki dają się włączyć, a po włączeniu odłączyłem ładowarkę, a następnie sparowałem Bluetooth z telefonem - na telefonie pokazało poziom naładowania słuchawek 100%. Zacząłem odtwarzać muzykę przez Bluetooth z telefonu, i tak ponad godzinę szło bez problemu. Jak wyłączyłem słuchawki, i próbowałem ponownie włączyć, to znowu jedno mignięcie czerwonej LED, i koniec. I znowu wystarczyło podłączyć ładowarkę na parę sekund, aby tylko włączyć słuchawki, i znowu grają przez Bluetooth z telefonu, jakby wszystko było ok.
    Tak więc nie jest to usterka akumulatora.
    Ponadto znalazłem informację, że taka usterka tych słuchawek jest dość częsta.
    Z komputerem nie testowałem, bo nie mam oryginalnego nadajnika. Konsoli do gier też nie posadam, więc też nie testowałem.
    Zrzut ekranu ustawień Bluetooth pokazujący podłączone urządzenie SteelSeries Arctis 9.
    A tak wygląda to wewnątrz:
    Wnętrze otwartych słuchawek pokazujące baterię litowo-polimerową i płytkę drukowaną. Wnętrze słuchawek bezprzewodowych z widoczną płytką drukowaną.
    Pozdrawiam.
  • #6 21119564
    marcelmatuszak
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    Udało się to zrobić i jak?
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problemy z słuchawkami Arctis 9, które nie włączają się, a czerwona dioda gaśnie. Wskazówki dotyczące rozwiązania obejmują wymianę baterii, jednak niektórzy użytkownicy zauważają, że akumulator może być sprawny, a problem może leżeć w innym miejscu. Po podłączeniu do ładowania słuchawki czasami działają, co sugeruje, że problem może być związany z zasilaniem lub oprogramowaniem. W przypadku braku poprawy, zaleca się rozważenie reklamacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA