Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Czy byłoby zainteresowanie w sprzedaży paneli LCD do telewizorów?

xantia_harmonie 29 May 2023 14:20 783 5
    xantia_harmonie
    Level 9  
    Witam,
    poruszę dość specyficzny temat. Mam możliwość zakupu dowolnych matryc LCD u różnych producentów Chińskich. Są to producenci którzy produkują panele do wszystkich telewizorów wiec z góry uprzedzam, że są to oryginały. Mam możliwość zakupu już od jednej sztuki. Jakie byłoby zainteresowanie? Podam przykładowy koszt do telewizora LG 47LM671s z matrycą LC470EUG. Cena jest za nowy oryginalny panel. I jest to sama matryca, bez obudowy. Przy zamówieniu 30szt cena panelu wychodzi około 230€ już z transportem. Jeśli nie zapłacę podatku i cła (25%) - a jest duża szansa na to, to cena końcowa będzie niższa o 25%.

Jeszcze dla wyjaśnienia. Mam możliwość zakupu od 1szt, jednak producenci nie zgadzają się na wysyłkę statkami. Więc zakup jednej sztuki jest nieopłacalny ze względu na koszt transportu. A wynosi on prawie 350€. Dlatego też po bezpośredniej rozmowie, otrzymałem informację, że koszt transpotu (10 dni) jest taki sam czy zamówie 1szt lub 100szt. A więc jest możliwość zamówienia 100 różnych modeli wyświetlaczy LCD w cenie jednego transportu. UWAGA! Nie kupuje na stronie panelook.com

Znaleźli by się chętni do zakupu? Mam dostęp do wszystkich paneli (o ile jeszcze są produkowane).
    maksar
    Level 33  
    xantia_harmonie wrote:
    Przy zamówieniu 30szt cena panelu wychodzi około 230€

jak będziesz miał po 23€, to wtedy zakładaj temat.
    Pan.Kropa
    Level 32  
    Cena około 1000 zł za panel nie jest zachęcająca do kupna. Może z wyjątkiem dużych drogich telewizorów.
    maksar
    Level 33  
    Pan.Kropa wrote:
    . Może z wyjątkiem dużych drogich telewizorów.

Czytaj jaki badziew proponuje i za ile!
    roman106
    Level 22  
    Panel do TV z 2012 roku za 230€...
    kjoxa
    Level 15  
    Raczej jest to bardzo kiepska koncepcja…