Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

PC Server 325, Tylko piszczy

Arutim 24 Lis 2005 18:57 782 4
  • #1 24 Lis 2005 18:57
    Arutim
    Poziom 20  

    Witam! Mam problem z serverem IBM'a (PC Server 325). Mianowicie po włączeniu zasilania swieci się kontrolka zasilania dysku i pare innych i piszczy jedno "ti" sekunda przerwy 3 * ti z malymi przerwami i pozniej po jakis 0,5s znowu ti. Karta grafiki zintegrowana, probowałem wyłączać, wkladac karte na ISA/PCI, brakuje tylko jednego modulu od zasilania Pentium Pro(bo sa 2 proce i jeden modul przy pierwszym procu, i na panelu przednim pali sie dioda od I procesora od drugiego nie).

    0 4
  • Pomocny post
    #2 24 Lis 2005 20:56
    jankolo
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Eserver 325 Type 8835Hardware Maintenance Manual and Troubleshooting Guide, strona 74:
    1-3-1 (first 64K RAM test failed)

    0
  • #3 25 Lis 2005 15:34
    Arutim
    Poziom 20  

    jankolo napisał:
    Eserver 325 Type 8835Hardware Maintenance Manual and Troubleshooting Guide, strona 74:
    1-3-1 (first 64K RAM test failed)

    Wielkie dzięki za pomoc, tylko teraz jak to naprawić ?? wkładałem inne kostki RAM'u (już wcześniej) i nic ...:( chciałbym postawić to do życia...

    A tak właśnie to powino się uruchomić na Ramie bez ECC czy koniecznie trzeba kostki z ECC ?
    Dzięki za pomoc

    0
  • #5 25 Lis 2005 16:04
    Arutim
    Poziom 20  

    Hehe pobrałem właśnie tą instrukcje z której korzystałeś i to jest co innego... bo moje to jest 2 * Pentium Pro i to jest PC Server 325 a nie eServer325 (eServer jest na opteronach...) i chyba dzwięki nie bedą kompatybilne...zaraz sprawdze tamten RAM w innym kompie z SDRAM'em pozdrawiam

    To nie jest wina RAM'u a przynajmniej wina nie leży po samej kości bo właśnie sprawdziłem ją memtestem w innym komputerze...
    Co to może być innego ?

    0