Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Megane - problemy z obrotami zimnego silnika

malum 29 Aug 2008 23:41 133019 91
Optex
    Karollo_k
    Level 1  
    Witam wszystkich speców mam podobny problem tylko ze moja meganka zimna jako tako chodzi ale też nie zawsze moja meganka jest to przejściówka 96/97 2.0 benzyna z gazem 16v 140 kM odpala na dotyk pracuje wszystko ok ale gdy zaczynam jazde to już nie jest tak miło zaraz gdy przełączy się na gaz to prubuje zgasnąć trzeba dobrze przygazować zeby nie zdechła jak się przełączy jest już oki tylko samo przejście po przejechaniu kawałka gdy silnik trochę się rozgrzeje to gdy puszczę gaz to zaraz gaśnie jak ją odpale z powrotem to ma normalne obroty ale jak przygazuje i zdejmę nogę z gazu to zgaśnie robi to na benzynie i na gazie mam już tego dość na światłach na skrzyzowaniu wszędzie nie idzie tego opanowac a i czasem jak zgaśnie to jak kręce to kręci tak całkiem lekkojak by nie miał paliwa dziwny przypadek byłem na komputerze z nią to powiedzieli mi ze nie łączy sie z komputerem i nie idzie się do niego dostać ciągle świeci się kontrolka od komputera te zygzaki pomóżcie
  • Optex
    czorny82
    Level 2  
    czorny82 wrote:
    gralama wrote:
    Renault MeganeII 1.6 16v 2002
    Witam mam problem z odpalaniem gdy jest zimny silnik odpali i zgaśnie dopiero za drugim razem, a czasem trzecim jest ok, a czasem odpala jak disel lub traktor. byłem w serwisie czyszczono przepustnice jakiś czas było ok
    teraz problem powrucił

witam, mam identyczny problem, moze ktos zna rozwiazanie. w jednym z serwisow powiedzieli ze moze byc to olej, zebym kupil nowy olej, wymieni sie i problem powinien ustapic. co wy na to??
    bede wdzieczny za szybka odpowiedz bo to juz jakis czas trwa a nie chce zeby potem przez to wyszla grubsza robota.
    pozdro

a ja juz znalazlem odpowiedz na moj problem. Wczesniej nie pisalem ale moja meganka to jest taka sama jak gralama, tylko ze rok mlodsza.
    tak samo jak gramala na zimnym silniku nie odpalal, tylko zachowywal sie jak traktor, dopiero za drugim razem odpalal. potem doszlo jeszcze ze wogole nie chcial odpalac, ale juz nie traktolil. no i trzeba bylo odwiedzic ASO. nie cale 2000zl w plecy. a co wymienili? poniewaz bylo juz 5 lat (lub 90tys km) to trzeby bylo wymienic pasek rozrzadu, pompe wody. no i jeszcze zmienne kolo faz. nie wiem do czego to ale po wizycie w ASO wszystko jest ok.
    pozdro