Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

modchip PSX(domowe lutowanie)czyli jak spi******ilem konsole

eskorcik 28 Lis 2005 15:35 2735 6
  • #1 28 Lis 2005 15:35
    eskorcik
    Poziom 10  

    HEJ! ludziska prosze o pomoc ...

    kupilem na allegro modchipa (model psx 9002)

    w necie znalazlem kilka schematow

    najpierw pierwszy schemat -psx dzialal ale w NTSC bylo czarnobiale ( a z kolorkiem nie moglem sobie poradzic)
    to odlutowalem te kabelki i skorzystalem z drugiego schematu gdzie prosciej bylo narysowane jak zrobic NTSC! i tutaj jest problem

    konsola sie odpalila, wczytalo sie biale logo SONY, gra sie wczytala do czarnego tla i napisu PLAYSTATION! i pozniej stanela ...

    wylaczylem konsole i wlaczylem jeszcze raz i teraz juz widze tylko czarny ekran nawet tego bialego loga SONY NIE MA

    pomocy :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

  • #2 28 Lis 2005 17:09
    TomekKrawczyk
    Poziom 16  

    Na dzień dobry wywal chipa i zobacz co się zmieniło.Jeśli nadal jest tak samo to bierz się za sprawdzenie wszystkich bezpieczników(na płycie głównej będą takie dośc duże czarne prostokąciki z narysowanymi numerkami)sprawdz też czy nie zrobiłeś żadnego zwarcia lub nie przerwałeś ścieszki.Tak czy inaczej tródno tam coś zepsuc.

  • #3 28 Lis 2005 19:28
    eskorcik
    Poziom 10  

    nie jestem asem w tym :/ ale wiec tak: chipa odlutowalem ... ale wydaje mi sie ze cos popieprzylem tym kabelkiem ktory przylutowalem by byl kolor :/

    Dodano po 39 [minuty]:

    sprawdzilem te czarne prostokaciki wszystkie sa ok ... a bezpiecznik chyba to nie jest bo konsola sie wlacza pali sie ta zielona lampka power...

    ???? co teraz :/

  • #4 11 Gru 2005 11:48
    xHaKeReK
    Poziom 20  

    No stary to masz talent :D
    Przerobiłem juz sporo tych konsolek i powiem jedno:
    Są nie do zabicia!
    Sprawdź dokładnie bezpieczniki, odlutuj scalaka i posprawdzaj czy nigdzie nie zostawiłeś cyny i nie zrobiłes przypadkiem zwarcia. To SONY, musi chodzić :D

  • #5 11 Gru 2005 12:21
    mariusz p
    Poziom 19  

    Witam,
    bezpieczniki masz na płycie głównej, nie na płycie zasilacza. Czarne małe prostokąciki smd. Jak masz oryginalnego pada z analogiem, to powinna świecić dioda na padzie, jeżeli nie świeci to na 100% bezpiecznik, a jak świeci to 50% - bo jest ich kilka.
    Pozdrawiam

  • #6 11 Mar 2006 19:22
    NDW
    Poziom 1  

    Hmm mam ten sam problem :| Moglby ktos cos na to poradzic? Moge zrobic fotki konsoli(wnetrza rzecz jasna^^) jesli to cos by pomoglo wam w rozpracowaniu tego problemu.

  • #7 31 Mar 2006 11:20
    gsmjaworzno
    Poziom 11  

    miałem podobny problem dostałem konsolke która pzrerabiał człowiek nie znający sie na tym po włączeniu konsolka wogóle nic nie robiła . Nie było testu ogniskowej lasera nic nemo znalazłem bezpiecznik który nie miał ubytek,a le zrobiłem go i teraz laser ogniskuje. Lec zpo podłaćzenmiu kabla euro do TV i właczeniu konsolki lampka power się zapala :) laser ogniskuje ale obraz po włączeniu zmienia się na czarny :/ co może być nie tak niesttey narazie nie posiadam talezyka na płyty i pada. Co tzreba sprawdzić ?? pozdrawiam i czekam na jakieś porady

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo