Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pralka Candy C435T nie wypuszcza wody

ador74 01 Gru 2005 17:40 3058 6
  • #1 01 Gru 2005 17:40
    ador74
    Poziom 10  

    witam
    zalaczam
    pralka grzeje i kręci jak nalezy
    jesli juz dojdzie do wypuszczania wody to niestety nic z tego - pompe slychac jak pracuje a wody wylatujacej z weza nie widac
    rozkrecilem obudowe pralki , odkrecilem pompe , rozebralem w celu wyczyszczenia ale zadnego "syfu" nie znalazlem
    podlaczylem pompe "na sucho" i kręci jak nalezy
    przeczyscilem przewod odplywu
    poskladalem wszystko i zalaczylem pralke i ... wszystko dziala ale ...
    po dwoch wykonanych praniach znow to samo

    moglbym prosic o jakies sugestie odnosnie tego dziwacznego modelu?
    pzdr

    0 6
  • #2 01 Gru 2005 20:27
    Paw_el

    Specjalista AGD

    Witam.
    Wymiana silnika pompy Cię ratuje.

    0
  • #3 01 Gru 2005 21:44
    PBK
    Specjalista AGD

    tak jak ci przedmówca sugeruje - i dobrze gada
    słuchaj tych pompek sie nienaprawia
    jesli sie zacina to znaczy że nadaje sie tylko do wymiany
    a na sucho bedzie kręciła zawsze wiec tak jej niesprawdzisz
    wiec krótko : kup nowa wsadź i bedzie spokój
    pozdrawiam

    0
  • #4 01 Gru 2005 21:51
    bolczyk13
    Poziom 18  

    Sprawdź czy jest drożny wąż zbiornik - pompa.Może tam znajduje sie ten tzw. 'syf".Sprawdź także drozność pozostałych węży i filtr.
    pozdrawiam

    0
  • #5 02 Gru 2005 07:12
    Paw_el

    Specjalista AGD

    bolczyk13 napisał:
    Sprawdź czy jest drożny wąż zbiornik - pompa.Może tam znajduje sie ten tzw. 'syf".Sprawdź także drozność pozostałych węży i filtr.
    pozdrawiam

    Witam.
    :arrow: kol. bolczyk13 Czytaj uważnie i ze zrozumieniem.
    ador74 napisał:

    ....rozkrecilem obudowe pralki , odkrecilem pompe , rozebralem w celu wyczyszczenia ale zadnego "syfu" nie znalazlem
    podlaczylem pompe "na sucho" i kręci jak nalezy
    przeczyscilem przewod odplywu
    poskladalem wszystko i zalaczylem pralke i ... wszystko dziala ale ...
    po dwoch wykonanych praniach znow to samo....

    0
  • #6 02 Gru 2005 10:02
    bolczyk13
    Poziom 18  

    Staram się czytać uważnie. Mowa była o pompie i jej oczyszczeniu oraz o wężu odpływowym.Coś chyba jeszcze zostało do sprawdzenia. :?: :?:
    Pozdrawiam

    0
  • #7 02 Gru 2005 23:49
    ador74
    Poziom 10  

    węże drożne - sprawdziłem jeszcze raz dokładnie
    bylem dzis w serwisie popytac odnosnie pompki ale tez zasiegnac rady i opini hmm nie za bardzo chetni do rozmowy - "przywiez pan na warsztat to sie zobaczy"
    troche go tam posciemnialem i potwierdzil to co napisane w tym temacie
    hmm zaplacilem 64zl jutro bede ja zakladal
    o efektach poinformuje
    dziekuje za porady
    pozdrawiam

    1