Witam. Posiadam drukarkę atramentową HP DeskJet 845c. Jakiś czas temu wyjąłem kartridże z tuszem z wnętrza obudowy, bo "chciałem je oczyścić". Oczywiście, przez moją głupotę najprawdopodobniej uszkodziłem miejsce w kartridżach, z których wylatuje tusz
... Od tamtej pory urządzenie wszystko drukowało na niebiesko (a po jakimś czasie zaczęło wyrzucać puste białe kartki). Moje pytanie brzmi - czy możliwe jest, żebym wtedy uszkodził także jakąś wewnętrzną część w drukarce, np.głowicę? Słyszałem, że głowice w tym modelu znajdują się bezpośrednio na kartridżach, ale nie jestem pewien.
Nie wiem co mam zrobić z tą drukarką - stoi nieużywana od ponad trzech lat i tylko zajmuje mi miejsce na półce. Gdyby uszkodzonymi elementami okazały się tylko tamte kartridże, to po prostu kupiłbym nowe i byłoby po problemie. Niestety, nie mam jak tego sprawdzić, a wydawać kilkadziesiąt złotych złotych "w ciemno" jakoś mi się nie chce...
Nie wiem co mam zrobić z tą drukarką - stoi nieużywana od ponad trzech lat i tylko zajmuje mi miejsce na półce. Gdyby uszkodzonymi elementami okazały się tylko tamte kartridże, to po prostu kupiłbym nowe i byłoby po problemie. Niestety, nie mam jak tego sprawdzić, a wydawać kilkadziesiąt złotych złotych "w ciemno" jakoś mi się nie chce...