Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Sklep HeluKabel
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Opel omega 2.0 16v dth problem z odpalaniem

konrad-oma 03 Gru 2005 15:31 3119 2
  • #1 03 Gru 2005 15:31
    konrad-oma
    Poziom 10  

    witam moja omega ciężko pali ale tylko rano trzeba długo kręcić załapuje ale nie może z zaskoczy i wtedy wszystko normalnie działa wymieniłum już filtr paliwa był cały czarny wymieniłem gumowe przewody powrotne paliwa z wtrysków i słyszałem że należy wymienić uszczelki pod wtryskami ale takich wtrysków jeszcze nie miałem przyjemności wykręcac wiem że trzeba wyjąć wałek rozrządu i one od gory są przykręcone na torx ale trochę boję się odkręcać może ktoś coś podpowie jak to wyjąć i póżniej wsadzić

    0 2
  • Sklep HeluKabel
  • #2 04 Gru 2005 14:44
    marekms1
    Poziom 13  

    filtr był czarny- od spalin czy od brudnego paliwa?
    trzeba długo kręcić na zimno czyli jest zapowietrzony.
    przelew z wtrysków jest podłączony do przewodu zasilającego paliwem. zaślep wejście do przewodu zasilającego a przewód przelewowy do przezroczystej butelki i patrz co się dzieje. jeśli wydobywają się bańki to kompresja idzie do przelewu, a więc wymiana uszczelek lub końcówek wtrysków.

    pozdrawiam

    ps jak będziesz miał dalej problemy to pisz na pw

    0
  • Sklep HeluKabel
  • #3 21 Gru 2005 12:56
    konrad-oma
    Poziom 10  

    Zapowietrzanie załatwiła obejmka na przewodzie doprowadzającym paliwo do pompy wtryskowej Temat uważam za zakończony Dzięki za pomoc

    0