Witam. Znacie jakieś stabilizatory napięcia godne polecenia? Podłączony ma być telewizor.
Nie znam się na tym i nie wiem, czy warto kupować tanie stabilizatory za około 150-300 zł. Wolę uniknąć wyrzucania pieniędzy w błoto.
Będę wdzięczny za rady.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamYami66 napisał:Telewizor gaśnie na kilka sekund, gdy podłączy się np. żelazko do gniazdka do obwodu pod tym samym bezpiecznikiem. Doradziłem teściowej, aby wezwała elektryka, który wykona pomiary i sprawdzi połączenia w gniazdkach i puszkach.
Instalacja jest stara na aluminium.
Stabilizator ma zapobiec ewentualnej usterce telewizora zanim elektryk upora się z problemem sieci.
Yami66 napisał:Jak z każdą rzeczą - zawsze omija się ofertę cenową z dolnej półki i wybiera coś na chociaż średnim poziomie. Stabilizator napięcia jest raczej niszowym produktem i nie znajdziesz za wiele opinii.Chciałbym jednak wiedzieć czy tanie stabilizatory zdają egzamin, czy raczej w razie gdybym miał coś kupować to zainwestować trochę więcej.
balonika3 napisał:Yami66 napisał:Jak z każdą rzeczą - zawsze omija się ofertę cenową z dolnej półki i wybiera coś na chociaż średnim poziomie. Stabilizator napięcia jest raczej niszowym produktem i nie znajdziesz za wiele opinii.Chciałbym jednak wiedzieć czy tanie stabilizatory zdają egzamin, czy raczej w razie gdybym miał coś kupować to zainwestować trochę więcej.
Ale przede wszystkim naprawa tej instalacji i nie chodzi tu tylko o telewizor, ale o bezpieczeństwo.
balonika3 napisał:Ktoś_tam napisał:Odpowiadałem na pytanie autora, które zacytowałem.I w czym taki stabilizator pomoże? Umiesz wytłumaczyć?
Yami66 napisał:
Jeżeli w sieci będzie spadek napięcia to pomoże, jeżeli zanik to nie. Napisałem, że wezwany zostanie elektryk. Skoro otwarty został temat o stabilizatorze, to jednak chciałem, aby zawierał jakieś informacje o tym urządzeniu. Nie trzeba się od razu denerwować.
Pozdrawiam
sq9fmc napisał:Czy chwilowa przerwa w działaniu nie jest skutkiem zakłócenia dostającego się do przewodu HDMI?
Sprawdź zachowanie dodatkowej lampki włączonej do gniazdka sieciowego wykorzystywanego przez TV.
Może się okazać że problemem jest kiepskiej jakości przewód HDMI chłonący wszystkie zakłócenia z okolicy.