logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Canon MG2550S - niewyraźny czarny druk po wymianie tuszu, czyszczenie nie pomaga

warrux33 15 Cze 2024 03:43 549 4
REKLAMA
  • #1 21120831
    warrux33
    Poziom 2  
    Cześć,
    Posiadam drukarkę Canon MG2550S i od wymiany tuszu czarnego jest problem z drukowaniem koloru czarnego.
    Tekst niewyraźny, zamazany jak na zdjęciach. Wiele razy czyściłem i wyrównywałem głowicę z poziomu komputera, ale bezskutecznie, a na koniec rozebrałem pojemnik z tuszem i czyściłem głowicę specjalnym płynem do czyszczenia, dolałem świeżego tuszu. Jest tak samo, żadnej poprawy. Czy jest możliwe, że jest wadliwy kartridż z tuszem czy jakieś inne uszkodzenie?
    Canon MG2550S - niewyraźny czarny druk po wymianie tuszu, czyszczenie nie pomaga Canon MG2550S - niewyraźny czarny druk po wymianie tuszu, czyszczenie nie pomaga
  • REKLAMA
  • #2 21121233
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Wygląda na mechaniczne uszkodzenie części dysz i chyba pozostaje tylko reklamacja u sprzedawcy. Tusz oryginalny czy zamiennik?
  • REKLAMA
  • #3 21121242
    warrux33
    Poziom 2  
    Tusz oryginalny, po skończeniu kartridża który był w zestawie dziewczyna założyła nowy.
    W takim razie albo zakładając nowy tusz gdzieś dotknęła i uszkodziła albo była wada produktu.
    Raczej nie mam możliwości reklamować więc zostaje mi zakup nowego czarnego tuszu.
    Chyba że może być inny powód takich objawów??
  • REKLAMA
  • #4 21121252
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    konmaj napisał:
    Wygląda na mechaniczne uszkodzenie części dysz

Według mnie to najbardziej prawdopodobny powód, ale 100% pewności nie mam...
  • #5 21127466
    warrux33
    Poziom 2  
    Wymiana na nowy oryginalny kartridż.
    Jeśli uzupełniamy działający kartridż, a pokazuje koniec tuszu, trzeba zresetować poziom tuszu (dalej pokazuje koniec tuszu, ale można drukować).
REKLAMA