logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dostać SMS - powiadomienie po otrzymaniu maila od wybranego adresu na email?

protechm 19 Cze 2024 11:53 507 2
REKLAMA
  • #1 21124665
    protechm
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam.

Czy ktoś zna może sposób, jakąś wtyczkę czy płatne oprogramowanie, które wysłało by SMS na tel kom kiedy dostanę maila od wybranego przez mnie adresu email? Korzystam z gmail, ale nie byłoby problemem aby zmienić skrzynkę w razie co. Dostaję normalne powiadomienia w telefonie z gmail, ale zazwyczaj one giną gdzieś wśród wielu innych powiadomień. Po prostu po otrzymaniu maila od danego adresu chciałbym o tym wiedzieć od razu a nie np za godzinę/dwie jak przeglądam skrzynkę.

Z góry bardzo dziękuje za pomoc, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 21124724
    jarekgol
    Poziom 40  
    Ocena: 1135
    Droga maila wygląda mniej więcej tak:
    Nadawca wysyła go do swojego serwera, jego serwer do twojego i potem twoje urządzenie odpytuje raz na jakiś czas twój serwer czy jest coś nowego.
    Więc jak chcesz "szybko" to dobrze by było zainstalować taką usługę na twoim serwerze co raczej gmaila i darmowe skrzynki wyklucza.
    No i oczywiście możesz zmienić dźwięk powiadomień, może to coś pomoże. Przejrzałem u siebie na Androidzie klienta gmail i edison-mail i nie ma tam zbyt wielu ciekawych ustawień. Na pc w thunderbird da się utworzyć ciekawe filtry, nie wiem jak wersja na komórki.
  • #3 21124753
    sq3evp
    Poziom 39  
    Ocena: 846
    Kiedyś Plus GSM oferował darmową usługe email_to_sms, ale już nie działa.
    Sprawdzała się - użytkowałem wiele lat.
REKLAMA