Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alarm GT problem z ustawieniami

bertj 10 Dec 2005 11:27 1307 2
  • #1
    bertj
    Level 11  
    Witam
    Mam seryjny alarm GT w Hondzie Civic 95r. 1.6 ESI.
    Nie moge nigdzie znalesc schematu do niego.
    Problem polega na tym, ze po zmianie akumulatora alarm sie przeprogramowal (chyba wrocil do ustawien fabrycznych). Dziala, ale sa z nim rozne akcje, np. gdy zamkne samochod to musze czekac 5 min az bede mogl go otworzyc.
    Podaje to co jest na centralce alarmu:
    GETRONIC sr 1
    SERIE 520A03618
    X-P-RC-ND-8
    Coll.31 5/95 OK
    Prosze o jakiekolwiek info w tej sprawie.
    Samochod byl kupiony we Wloszech i w Polsce nie ma zadnych opisow do tego.
    Pozdrawiam
    Bartek
  • Helpful post
    #2
    adwak
    Level 11  
    Podłaczenie Generic sr 1 serie 501B58551 COLL. 22 1/95 OK
    Patrząc od strony podłączeń czytnik w urzadzeniu po lewj stronie.
    przewód siwy - brązowy GND - czerwony + 12 V
    przewód biały - wolny NF - żółty jast tam przekaznik, który steruje.
    Jeżeli by trzeba było wiecej informacji, to mogę odpowiedzić, gdyż mam go do naprawy i jak go rozkręce to mogę powiedzieć szczegółowo.

    Natomiast by go wyeliminować to trzeba zewrzeć trzy przewody tj.
    siwy+biały+żółty.
    Pozdrawiam
  • #3
    bertj
    Level 11  
    Witam
    Dziekuje za odpowiedz.
    Mozna napisac cos wiecej w tej sprawie?
    O co chodzi z tym przekaznikiem? Czy mam go wyeliminować z obwodu?
    Za co on odpowiada?
    Moze ma Pan jakis schemat lub opis tego alarmu?
    Ja nie zajmuje sie alarmami, wiec nie jestem w temacie, ale podjade do kogos kto w tym grzebie. Potrzebny jednak jest jakis opis bo ta osoba nie zna tej cenralki. A w serwisie Hondy zycza sobie 300zl za ustawie alarmu.
    Moj problem to taki, ze przy uzbrajaniu dlugo sprawdza wszystkie czujniki (kiedys zalaczal sie szybciej), jest glosniejszy teraz i po zamknieciu dzwi nie moge ich otworzyc przed uplywem kilku minut.
    W centralce mam taka niebieska zworke 0 lub 1, jak to poustawiac?
    Czekam na odp.
    Pozdrawiam
    Bartek