Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie załączający sie laptop Fujitsu Siemens Amillo D1840 .

klosek87 10 Dec 2005 20:21 2031 13
    klosek87
    Level 24  
    Witajcie!!!
    Mam ogromny problem...
    Otóz posiadam laptopa Fujitsu Siemens Amillo D1840 z procesorem P IV 2.8, 256 ram, hdd 40 gb i grafiką na pokladzie radeon 9600M.
    Otórz jak pewnego dnia wrociłem ze spotkania (z laptopem zapakowanym w torbie)...i odczekaniu jakiejs godziny.....próbowałem załączyć komputer...
    Niestety ale po wcisniecu przycisku power zaczyna pracowac dysk, wentylatory sie krecą, lampka power sie swieci...ale nic poza tym....nie zaswieca sie wcale matryca i nie słychac by procesor pracował...

Dodam iż laptop był staranie transportowany i nie był nigdzie uderzony ani nic w ten deseń.....wykluczam tez zalanie sprzetu!!

PROSZE O POMOC !
    Moderated By TONI_2003:

Zmieniłem temat postu!

Z góry dziękuje!!!
    jarysss
    Level 16  
    moge ci go naprawic mieszkam w koszalinie, co do ustalenia co jest trzeba go rozebrac calego, jak ktos nie komtentny ci to zrobi to cały laptop bedzie połamany lub podziobany i wtedy na smietnik sie nada..juz mialem takie przypadki ze ludziom laptopy w reklamowkach oddawali.......najprawdopodobniej plyta mozna ja naprawic ale musze miec laptopa w koszalinie jak wszyscy wiedza sa 2 serwisy plyt wiec nie powinno byc problemu..najwazniejsze zeby nikt nie grzebal, ostatnio mialem gericoma po serwisie rozlutowali cale zasilanie laptopa i czesci wywalili oddali go kobiecie w reklamowce i powiedzieli ze na smietnik.................w tydzien czasu ruszył i chodzi juz 2 lata..naprawiam laptopyokolo 5 lat i mialem 1 przypadek ze nie naprawilem jak laptopa zalano owda i stal 1 miesiac w innym serwisie w polsce po ogledzinach caly az zardzewial wiec nie bylo co robic...509822558.....nie da sie okreslic przyczyny jak go sie nie rozbierze to nie komp stacjonarny ze mozna rozne rzeczy podmieniac mysle ze na 99% naprawie ....jestem znany w koszalinie od naprawy laptopow i wszyscy zadowoleni...
    TONI_2003"]Czy nie za dużo tej „autoreklamy „ ?
    Takie wiadomości proszę podawać na PW :!:

Proszę zmienić i poprawić post.
    Rady:
    - dbaj o styl swojej wypowiedzi
    - nie popełniaj błędów
    - nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
    Dziękujemy!
    klosek87
    Level 24  
    A czy ktoś wie co moze być przyczyną????
    POZDRAWIAM

Dodano po 3 [minuty]:

A wysłac laptopa na drugi koniec Polski to tak jak by komus dac 3 tysiące złotych....
    gabik001
    Level 37  
    A moze wyjmij baterie, ta od BIOSu tez. Odczekaj chwile poskladaj i zalacz. A noz ruszy...
    Pozdrawiam
    klosek87
    Level 24  
    Niestety ale ten trik już próbowałem....nic nie pomogło
    maniio
    Level 14  
    ostatnio koles mi przyniusl IPAQa i mowi ze nie swieci i czy nie da sie cos zrobic i byl po prostu zablokowoany, faktycznie nie swiecil, ale jak spojrzalem pod swiatlo widzialem cos na nim i udalo mi sie przywrucic ustawienia domyslne, pozniej zobaczylem jak jest z moim laptopem i jak nacisne sobie gumke od matrycy i zgasnie to nib nic nie widac, ale jak sie przyjrze to jest cos tam(jest wygaszone podswietlanie tylko)

konkluzje:

skoro mowisz ze niby wszystko chodzi tylko nie siweci to moze(mijmy nadzieje) ze to cos od wygaszenia matrycy - przygladnj sie jej pod swiatlo, czy czsem nic nie widac :)
    klosek87
    Level 24  
    O tym już myslałem......ale niestety....normalnie jak pracuje procek to swieci sie lampka aktywnosci....a swieci sie tylko power...
    KwoiteK
    Level 16  
    Ja mam laptopka tej samej firmy tylko ze hmm.. model przedpotopowy (czyt. ma 7 lat).
    czasem dzieje sie tak samo. po wcisniieciu power wlaczaja siewszystkie kontrolki, dysk startuje i nic wiecej sie nie dzieje. przewaznie startuje normalnie, ale czasem zdarza sie wlasnie taka sytuacja jak Tobie. nieraz kilka razy trzeba wlaczac laptopka az zaskoczy. czasem trzeba dluzej przytrzymac power i jest dobrze.
    moze niewiele przydatny post ale pisze go tylko po to, aby podkreslic, ze siemensy tak czasem maja. i to nie tylko te dwa (moj i Twoj) odosobnione przypadki.

Pozdrawiam
    klosek87
    Level 24  
    Łojej a myślałem ze kupując markowy sprzęt unikne takich przypadków...w stylu "ten typ tak ma"
    jankolo
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Czy na podłączonym do laptopa zwyczajnym monitorze CRT też nic nie widać po włączeniu zasilania?
    klosek87
    Level 24  
    Niestety....tez nic sie nie dzieje...ani nie zapala sie monitor ani matryca
    yo.tony
    Level 15  
    klosek87 wrote:
    ...i nie słychac by procesor pracował...

klosek87 wrote:
    ...normalnie jak pracuje procesor to swieci sie lampka aktywnosci...

Lampka aktywności procesora czy dysku?
    klosek87
    Level 24  
    Niech bedzie dysku....ale chyba każdy wie o co chodzi....
    POZDRAWIAM
    iksilak
    Level 11  
    Podłącze się do tematu, mam identyczne objawy w FS Amilo PA 1538. Laptopa kupiłem w takim stanie, bez dysku.
    I na baterii i na zasilaczu zapalają się kontrolki i rusza wiatrak i nic więcej, tylko u mnie jeszcze mignie kilka razy kontrolka dysku tak, jakby go szukał, ale że dysku nie ma to zaraz przestaje i gaśnie.
    Po wyjęciu płyty i pozbawieniu jej procesora i pamięci, podłączyłem baterie i zachowuje się właściwie tak samo tj. zapalają się kontrolki, gdy dołączyłem jeszcze wiatrak i napęd (bez procesora i pamięci) to zachowuje się tak jak złożony, kontrolki z mignięciem tej od dysku i wiatrak.
    Jeżeli wysiadłby procek lub ram, to czy nie będzie się tak właśnie zachowywał?
    Czy przy braku ramu lub procesora matyryca nie pozostanie wygaszona mimo ruszenia wiatraka i diodek?